Izgalmas játék indult a városban az olvasás népszerűsítésére - Könyvelhagyó hétvége a Jókai Mór Városi Könyvtár szervezésében


2014-03-26 07:52:25  | cikk: mo  | 


Pár évvel ezelőtt márciusban indult a „Veszíts el egy könyvet!” játék az orosházi Justh Zsigmond Városi Könyvtár szervezésében. Azóta évente egyre több könyvtár csatlakozott a kezdeményezéshez. Kissé talán szokatlan ez a játék egy könyvtártól, de éppen ezért figyelemfelkeltő – vélik a szervezők. A játék legfontosabb célja a könyv és az olvasás népszerűsítése.
Idén a pápai bibliotéka is nagy örömmel csatlakozott a különleges akcióhoz: március 21-én, pénteken a könyvtár munkatársai a város különböző részein – többek között a vasútállomás, a buszpályaudvar, az oktatási és közintézmények környékén – elhelyeztek, „elveszítettek” könyveket, hogy azt megtalálják az arrajárók, és így olvasóvá váljanak. Dr. Hermann István elmondta, bíznak benne, hogy kellemes meglepetést és örömet okoztak ezzel sokaknak.
- Minden könyvben elhelyeztünk egy kis lapot a játék ismertetőjével. A legaktívabb megtalálók vissza is jeleztek a konyvtar.hu internetes oldalon. A hétvégén 8 olvasótól érkezett ilyen visszajelzés. Volt olyan kedves megtaláló is, aki az egyik legnagyobb közösségi oldalon mondott köszönetet a könyvért – fogalmazott a könyvtárigazgató, majd hozzátette, az elhagyott könyvek sorsát jó lenne nyomon követni. Hermann István arra kérte a szerencsés megtalálókat, hogy a könyvtár honlapján vagy közösségi oldalán bátran jelezzék, melyik könyvet hol és mikor találták meg, illetve azt is, hogy mikor és hol hagyták el újra.
- Ugyanitt leírhatják véleményüket a játékról és a megtalált könyvről is. Jövőre újra próbálkozunk ezzel a játékkal. Egyúttal felkérünk minden kedves érdeklődőt, hogy próbálja ki, milyen jó érzés útra bocsátani egy könyvet. Jövőre hagyjon el egy saját könyvét is, ajánlva másoknak – hívta fel az olvasók figyelmét a Jókai Mór Városi Könyvtár igazgatója.

Képek:

nincsenek képek

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!