Pályázatot nyújtanak be a nagyhantai malom felújítására


2014-03-25 16:29:01  | cikk: mo  | 


Pályázatot nyújtanak be a nagyhantai malom felújítására főképe
A nagyhantai malom állapotát mérte fel dr. Áldozó Tamás polgármester, Molnár István, a Városfejlesztési Osztály vezetője, Németh Tamás, a Pápai Városfejlesztő Kft. ügyvezetője és Bánhidi László, a Városgondokság vezetője ma délelőtt.
Az Öreg-hegy lábánál álló malomépület rendkívül rossz állapotban van, a létesítmény hasznosítására azonban több elgondolás is született a korábbi években. A malomépület felújításával már a 2006-ban elkészült integrált városfejlesztési stratégia is számolt, számítva az európai uniós operatív programok pályázati kiírásaira. A tervdokumentáció már korábban elkészült, s most lehetőség nyílt egy pályázat beadására is – tájékoztatott a nagyhantai bejárás céljairól dr. Áldozó Tamás.

Május 24-i határidővel megnyílt egy pályázat a Norvég Alapnál, mely kifejezetten ipartörténeti műemlékek helyreállítását célozza meg. A nagyhantai malom az egyetlen malomépület, mely a város tulajdonában van, s mivel már az integrált városfejlesztési stratégia is opcionális beavatkozási pontként számolt a létesítménnyel, ezért Pápa Város Önkormányzata be kívánja nyújtani pályázati anyagát a felújításra – derült ki a programon.

Áldozó Tamás elmondta, a Tapolca patak vízfolyásának visszatérése a város szerkezetében is változásokat idézhet elő. Hosszú távon érdemes lehet akár kerékpárutat vagy sétányokat kialakítani a közelében – tette hozzá a polgármester, majd megjegyezte, az épületet pedig múzeumként használnák. Helyet adna a városi malmokat bemutató kiállításnak megőrizve az eredeti belső tér hangulatát. Lehetőséget biztosítana időszakos kiállítások, rendezvények lebonyolítására is, ennek érdekében pedig a berendezéseket is helyreállítanák – derül ki Pápa Város Integrált Városfejlesztési Stratégiájából.

A polgármester és a szakemberek a Törzsökhegyben folytatták a településrészek bejárását, ahol – a város egyéb területeihez hasonlóan – az a cél, hogy kis lépésekben javítsanak az úthálózaton. Az Öreg-hegyben – murvázással, aszfaltburkolat kiépítésével – már több helyen sikerült javítani az utak állapotán, s most a Törzsökhegyben is hasonló célok mentén kívánnak előrelépni.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!