Győzelemmel kezdték a rájátszást a Bakonyerdő serdülői


2014-03-25 14:21:45  | cikk: Haraszti Gábor  | 


Győzelemmel kezdték a rájátszást a Bakonyerdő serdülői  főképe
Az országos serdülő bajnokság legmagasabb osztályában a 9-12. helyért kezdődtek meg a küzdelmek a Városi Sportcsarnokban. A Bakonyerdő Pápa serdülő csapata azt a Le Belier KK Ajkát látta vendégül, akit - az újjászerveződés óta - hatból ötször legyőztek, s hiába nyert nem kis meglepetésre az alapszakaszban Százhalombattán, papíron esélytelenebbnek számított Poór Tamás csapata. A mérkőzés ennek megfelelően kezdődött, a mieink már a bemelegítés során éreztették a vendégekkel, mindent meg fognak tenni a győzelemért. Sipőcz Milán és Varga Bálint három-három találatára az első 10 percben mindössze két válasz érkezett, a félidő derekára pedig már öttel is vezettek a mieink, köszönhetően Farkas Patrik remek szélső játékának, illetve Palágyi Ákos védekező munkájának. Az ajkaiak rendezték a sorokat, a második félidőre védekezésben megnyitották a hatos falat, először Varga Bálintot, majd Sipőcz Milánt kapcsolták ki a játékból, és úgy tűnt, ezzel megfogták a hazaiakat. Ekkor Kapcsándi Zsolt időt kért, s támadásba beküldte Palágyi Ákost, aki jól cselezve könnyű gólokat szerzett, és teret nyitott Sipőcz Milán átlövéseinek is. Védekezésben is váltottak a mieink, kivették az ellenfél két legjobbját, ez megzavarta az Ajkát, és egy 4:0-s rohammal minden nyitott kérdést lezártak a fiatalok. A vége magabiztos siker lett, a mieink a játék minden elemében jobbak voltak a vendégeknél, fegyelmezett játékkal tartották itthon a nagyon fontos két bajnoki pontot.

Bakonyerdő Pápa - Le Belier KK Ajka 30:22 (14:9)

Pápai gólszerzők:
Sipőcz Milán, Varga Bálint 10-10
Palágyi Ákos 5
Farkas Patrik 4
Komjáthy István 1

Kapcsándi Zsolt: Nagyon örülök a sikernek, sajnos az elmúlt időszakban sok betegség és rengeteg külső probléma hátráltatott minket, Százhalombattán kínos vereséget szenvedtünk az alapszakaszban, ennek a mérkőzésnek nagy kérdése volt, hogy visszatalálunk-e a helyes útra. Sikerült, a srácoknak, Ajka nagy rivális, extra motiváció ellenük játszani, mint ahogy nekem is nagy kihívás olyan edző ellen meccselni, akitől a játék alapjait tanultam, és meghatározó szerepet töltött be eddigi szakmai tudásom kialakításában is. Nagyon boldog vagyok, hogy a kemény edzések és a befektetett munka megtérül, hiszen minden játékosom hozzá tudott tenni a sikerhez, a végjátékban a fiatalok is értékes tapasztalatokkal gazdagodtak és bebizonyították, képesek helytállni szoros végjátékban is. Farkas Patrik végre mert vállalkozni, ő képességeinek csak nagyon kis százalékát mutatja meg mérkőzéseken, pedig kivételes érzéke van a játékhoz. Tóth Dániel kapuban felnőtt Pilter Levente mellé, óriási terhelhető képessége miatt dinamikusan tud fejlődni. Gratulálok a csapatnak, de csütörtökön Százhalombattán is nyernünk kell, hogy ez a siker még értékesebb lehessen. Reálisan a 10. hely a kitűzött cél, de nem lehetetlen a kilencedik sem, minden a hozzáállásunkon múlik, én hiszek a játékosaimban.

Képek:

nincsenek képek

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!