Abszurd est Dé-Molban


2014-03-23 13:26:00  | cikk: Babos Petra  | 


Abszurd est Dé-Molban főképe
A 2010-ben alakult Dé-Mol Színtársulat az önfeledt nevettetést tűzte zászlajára, s ez tökéletesen működik is, hiszen a városban a hiánypótlás szándékával, az abszurd műfajjal dolgoznak.
Dé Csaba érdeklődésünkre elmondta, az abszurd számukra a humor egyik kedvelt formája.
- A csapatnak jelenleg hét állandó tagja van, mindannyian szeretjük ezt a műfajt, s mertünk ezzel nagyot álmodni. A darabok 80 százaléka abszurd, a másik húsz pedig magyarosított, közérthető humor. Az utóbbi időben eléggé elfelejtődött az abszurd. Én 1996-tól aktívan tanulmányoztam, először, mint lelkes érdeklődő, aztán, mint színjátszó. Ilyen darabokat olvasok, soknak nincs szövegkönyve, ezért azt mi írjuk meg, s abból próbálunk tanulni, persze a mi dé-molos stílusunkkal fűszerezve – fogalmazott a társulat alapító tagja.
A közönség 13 jelenetnek tapsolhatott. A repertoárban három régi és tíz új történet szerepelt.
Iványi Balázs három jelenetet írt. Elmondása szerint, ha elkezdi a történetet, utána már magától jön a többi.
- Kipattan egy szikra, s utána már a helyzetkomikumok adják magukat, a szereplők adottak, a történet alakul. Sok olyan jelenet van, amit Monty Phyton is feldolgozott, mi ezeket átalakítjuk, színpadra visszük. Az első abszurd est óta a pozitív és negatív kritikákból sokat tanultunk, s ezeket bele is építettük a darabokba - tette hozzá Iványi Balázs.
A társulat péntek este tartotta második abszurd estjét a Jókai Mór Művelődési és Szabadidő Központ színháztermében.
A jó hangulatú előadást közönségtalálkozó zárta.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!