Óvjuk, védjük vízkészleteinket! - Víz világnapi rendezvény az uszodában


2014-03-21 18:47:40  | cikk: mo  | 


Óvjuk, védjük vízkészleteinket! - Víz világnapi rendezvény az uszodában főképe
A Jókai Mór Művelődési és Szabadidő Központ a Pápai Vízmű Zrt., a Weöres Sándor Általános Iskola, a Várkertfürdő és a PSE Vízilabda Szakosztálya együttműködésével szervezte meg víz világnapi rendezvényét. A program már délelőtt megkezdődött, hiszen az Erzsébetvárosi Óvodában az ovisoknak is tartottak játékos foglalkozásokat. A Somogyi Anikó vezette programon a legkisebbekben is tudatosult, hogy a víz hatalmas kincsünk, s meg kell őriznünk, óvnunk kell.

A tartalmas rendezvény az uszodában folytatódott, ahol hat oktatási intézmény – a Tarczy Lajos Általános Iskola, a Munkácsy-iskola, a Szent István Római Katolikus Általános Iskola, az Erkel-iskola, a Weöres Sándor Általános Iskola és a Gyurátz Ferenc Evangélikus Általános Iskola – diákjai mérték össze tudásukat és ügyességüket a háromhelyszínes vetélkedő során. A tanulók vegyes csapatokat alkotva izgalmas feladatokkal küzdöttek meg a program során. A megmérettetésen hol vízben, hol szárazföldön kellett teljesíteniük a diákoknak, voltak labdajátékok, ügyességi feladatok, kapura dobás, kirakó és elméleti kérdések. Ez utóbbiak arra hívták fel a figyelmet, hogy bár Magyarországon mindenki számára természetes, hogy a csapból tiszta, friss ivóvíz folyik, sajnos vannak olyan országok, ahol ez korántsem ennyire magától értetődő. Ezért fontos, hogy megbecsüljük vízkészleteinket, és óvjuk természetes vizeinket – számolt be a program céljairól Szabadkai Verita művelődésszervező.

Rédling Benedikta a Pink csapat tagjaként jó szórakozásnak tartotta a mai délutánt. Élvezte a vetélkedő feladatait. A Weöres-iskola diákja elmondta, a legnehezebb megmérettetés talán a kapura dobás és az elméleti teszt kitöltése volt. A hatodik osztályos lány a hétköznapokban is odafigyel arra, hogy ne pazaroljon sok vizet. Benedikta megjegyezte, mindig ügyel arra, hogy ha nem feltétlenül szükséges, legyenek elzárva a csapok, ne folyjon hiába a víz.

A víz világnapi rendezvényen a JMSZK sportszervezői is közreműködtek. Rácz István és Illés Viktória az összes csapatot megmozgató, játékos vetélkedőre invitálták a diákokat.
A Várkertfürdőben mától – két héten át – látogatható a Vízmű Zrt. hagyományos rajz- és fotópályázatának tárlata, mely kiírásra idén is több száz gyermekalkotás érkezett. Az ovisoknak meghirdetett rajzpályázatra 18 intézmény kisgyermekei nyújtottak be rajzokat, míg a fotópályázatra 9 oktatási intézményből pályáztak a fiatalok. A legjobb alkotásokat a Várkertfürdő uszodájának folyosóján tekinthetik meg az érdeklődők.

A program a vetélkedő és a rajz- valamint fotópályázat eredményhirdetésével zárult. A helyezettek a támogatók által felajánlott értékes ajándékokban részesültek.

Képek:

nincsenek képek

Fotópályázat helyezettjei

10-11 évesek
1. Kovács Anna Lili Tarczy Lajos Ált. Isk.
2. Bíró Panna Munkácsy Mihály Ált. Isk.
3. Német Lea Német Nemzetiségi Ált. Isk. Pápakovácsi
Közönségdíj Kovács Anna Lili 11 éves Tarczy Lajos Ált. Isk.

12-13 évesek
1 .  Kovács Borbála Német Nemzetiségi Ált. Isk. Pápakovácsi
2.   Matyók Máté  Munkácsy Mihály Ált. Isk.
3.   Szabó Bálint Római Katolikus Ált. Isk.
Közönségdíj Krózser Vivien 13 éves Római Katolikus Ált. Isk.

14-16 évesek
1.  Erdősi Ruben Weöres Sándor Ált. Isk.
2.  Kolláth Dzsenifer Római Katolikus Ált. Isk.
3.  Takács Zoltán Ugodi Ált. Isk.
Közönségdíj Erdősi Ruben 14 éves Weöres Sándor Ált. Isk.

Rajzpályázat helyezettjei
Óvodás 3-4 éves kategória : 
különdíj Becsei Király Adrienn 3 és fél éves Vajda Péter ltp. Óvoda Pápa

Óvodás 5-5 és fél éves kategória                                .

1. helyezett Szöllősi Liliána 5 éves Huszár ltp. Óvoda Pápa
2. helyezett Csehi Rebeka 5 éves Vajda ltp. Óvoda Pápa
3. helyezett Kovács Iringó 5 éves Adászteveli Óvoda
Közönségdíj Szívós Hanna 5 éves Vajda ltp. Óvoda Pápa

Óvodás 6 éves kategória

1. helyezett Heszler Kristóf 6 éves Szivárvány Óvoda Pápa
2. helyezett Balogh Bertalan 6 éves Tókert Óvoda Pápa
3. helyezett Végh Ármin 6 éves Külsővati Napköziotthonos Óvoda
Közönségdíj Venczli Viktória és Mórocz Erima 6 évesek Huszár ltp. Óvoda

Óvodás 6 és fél- 7 éves kategória

1. helyezett Horváth Mira 6 és fél éves Kemenesszentpéteri Tagóvoda
2. helyezett Cser Barnabás 6 és fél éves Vajda Péter ltp. Óvoda Pápa
3. helyezett Gulyás Enikő 6 és fél éves Vadrózsa Óvoda Kup + közönségdíj
Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!