A víz világnapját ünnepelték a Csókai óvodások


2014-03-20 21:47:34  | cikk: Babos Petra  | 


A víz világnapját ünnepelték a Csókai óvodások főképe
A Csókai Óvoda - zöld óvoda lévén - mindig nagy hangsúlyt helyez a környezeti nevelésre. A zöld ünnepek sorában fontos szerepet kapott a víz világnapja, amikor több eseményt is szerveztek a gyerekek számára az óvónők.
Tunnerné Buzás Éva óvodavezető elmondta, a víz világnapja alkalmából igyekeztek a gyerekeknek színes feladatokat összeállítani, hogy a kicsik megtanulják, mennyire fontos a víz megóvása.
- Meghirdettünk egy pályázatot, melyben bármilyen alkotást lehetett készíteni a víz témakörében. Érkeztek is ötletesnél ötletesebb munkák, amit a szülőkkel együtt készítettek az apróságok. Ma délutánra játékos feladatokat állítottunk össze szülőnek és gyermeknek egyaránt. Természetesen ellátogatott hozzánk a vízi tündér is, aki ajándékokkal lepte meg a gyerekeket. Ez idő alatt az óvónők az ovisokkal képeket, tárgyakat barkácsoltak.
Simonné Németh Magdolna és kisfia Simon Dávid quilling technikával készített tavat, melyben béka is volt. A mutatós alkotás első helyezést ért el. Az anyuka elmondása szerint nagyon fontos a vizek megóvása és tisztán tartása. Dávid hozzáfűzte, nagyon szereti a vizet, gyakran fogyasztja.
A jó hangulatú délután során puzzle, horgászat és egyéb vidám feladatok vártak mindenkire.
A program ezzel nem ért véget, hiszen hétfőn és kedden a Tapolcafői Forrás Tanösvényre látogatnak majd el, valamint Happy Napot is tartanak, melynek célja az ivóvíz népszerűsítése lesz.


Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!