Elismerés egy fél évszázados sokoldalú életpályáért


2010-02-11 18:58:16  | cikk: mo  | fotó: mo  | 


Elismerés egy fél évszázados sokoldalú életpályáért főképe
Szabó Lászlót, a TIT Pápa Városi Szervezetének elnökét köszöntötték ma délután a Pedagógus Művelődési Házban kollégái, barátai, klubvezetők és mindazok, akik sok évtizedes munkája során szoros kapcsolatban álltak vele. A nyugalmazott pedagógus és népművelő egészségi állapota miatt nem tudja tovább ellátni az elnökséggel, valamint a Pedagógus Művelődési Ház vezetésével kapcsolatos feladatokat. Schmidt Dezsőné, a Pedagógus Művelődési Ház Közhasznú Alapítvány Kuratóriumának elnöke köszöntőbeszédében kihangsúlyozta, a TIT további működtetése érdekében össze kell fogni, hisz egyre nagyobb szükség van ismeretterjesztésre, kultúraközvetítésre, kiállítások szervezésére. Schmidt Dezsőné hozzátette, a január 22-én elnyert Pro Cultura díszoklevélre az Alapítvány Kuratóriuma terjesztette fel Szabó Lászlót, a népművelő ugyanis hosszú évtizedeken keresztül dolgozott Pápa város közoktatásában pedagógusként, majd a Művelődési Osztály vezetőjeként. Fontosnak tartotta a pedagógusok szakmai fejlődését, irodalmi esteket és rendhagyó irodalomórákat szervezett diákoknak, sokat tett Vajda Péter emlékének ápolásáért, közösségépítő tevékenysége figyelemre méltó. A kuratóriumi elnök gratulált a Pro Cultura díjas Szabó Lászlónak, majd ajándékcsomaggal köszönte meg önzetlen munkáját.
Rádi Róbert művelődési osztályvezető is élt a lehetőséggel és köszöntötte Szabó Lászlót.

- A jó ügyek addig haladnak, amíg találni rá olyan embert, aki hajlandó azokat továbbvinni. Szabó László egy ilyen ember – hangzottak az elismerő szavak.
Miután a Művelődési Osztály vezetője átnyújtotta Pápa város ajándékát, Szabó László lépett barátai, kollégái elé s megköszönte a meleg szavakat. A program végén a megjelentek pezsgős koccintással gratuláltak az ünnepeltnek.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!