3D-ben rajzolhatnak a Weöres-iskolások


2014-03-20 18:19:44  | cikk: Babos Petra  | 


3D-ben rajzolhatnak a Weöres-iskolások főképe
A Weöres Sándor Általános Iskola diákjai egy nyertes TÁMOP pályázata, A pápai Weöres Sándor Általános Iskola, mint innovatív iskola című projekt keretein belül 3D-s szakkörön vehetnek részt. Wenczel Mariann, a szakkör egyik vezetője hírportálunknak elmondta, a Leonardo rajzolóprogram három dimenzióban működik.
- A program egy virtuális valóságot hoz létre, amin a gyerekek dolgozni tudnak. A Leonar3Do virtuális valóságkörnyezetet képes teremteni. Ennek segítségével a tanulók a térben objektumokat tudnak alkotni, melyeket tetszőlegesen tudnak változtatni és színezni. A legtöbb ember 2 D-ben lát, a harmadik dimenziót nagyon nehezen fogja fel az emberek agya. Ez a program ennek a gyakorlására tökéletes. A Leonar3Do a forgalomban levő személyi számítógépek konfigurációit komplett interaktív 3D munkakörnyezetté egészíti ki. Ez a Paint-hez képest nehezebb, mivel több kézügyességet kíván. Itt 3D irányba lehet az egeret mozgatni, az egész olyan, mintha ott lennénk mi is a térben. A résztvevők készítettek már hóembert, mivel a gömb megalkotása a legegyszerűbb folyamat. A foglalkozásokon néhány diák már mozgó alakokat is létre tud hozni. A szakkör célja, hogy megtanuljanak önállóan létrehozni egy folyamatot, akár egy játékot - mondta Wenczel Marianna.
Fejes Kristóf 8. osztályos tanuló elég nehéznek találja a programot, de nagyon tetszik neki, hiszen sok kreativitást igényel.
A szakkörön 15 gyermek vehet részt harminc órán keresztül, Wenczel Marianna és Dudás Szabolcsné irányításával.
A tanulók láthatóan nagy örömmel járnak a foglalkozásokra, jól érzik magukat a 3D-s szakkörön, ahol kiváló a hangulat.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!