Lopott tárgyak a szalmabálákban


2014-03-20 09:55:46  | cikk:  | 


Vádemelési javaslattal zárult az ellen a két Pápa környékén élő férfi ellen folytatott nyomozás, akik megalapozottan gyanúsíthatók azzal, hogy 2014 januárjában egy Mihályháza külterületén levő mezőgazdasági telep istállójába törtek be.

A rendelkezésre álló adatok szerint 2014. január 16-án délelőtt a 37 éves R. Zs. és a 20 éves B. D. kerékpárral érkezett a Mihályháza határában levő, használaton kívüli mezőgazdasági telepre, hogy ott értékek után kutassanak. A nyitott épületekben használható dologra nem bukkantak, ezért elhatározták, hogy feltörik az egyik istálló lakattal bezárt padlásfeljáróját. A lakatot a magukkal hozott fogóval levágták. A padláson talált, több mint százezer forintot érő gépeket, szerszámokat, műszereket, gázpalackot és egyéb tárgyakat többször fordulva egy műanyag ládában hordtak le az udvarra. A tárgyakat a telep különböző pontjain – többek között szalmabálákban – rejtették el azért, hogy sötétedés után visszatérjenek értük.
Tervüket Fekete Ernő r. főtörzsőrmester és Baráth Balázs r. törzsőrmester körzeti megbízott hiúsította meg. A két férfit még az előtt elfogták Mihályháza belterületén az egyenruhások, hogy az elrejtett tárgyakat magukhoz vehették volna. Az előállított férfiak beismerő vallomást tettek, majd a helyszínen megmutatták a padlásról lehozott és elrejtett tárgyakat, így azok hiánytalanul visszakerülhettek a jogos tulajdonosukhoz.

A Pápai Rendőrkapitányság Vizsgálati Osztálya 2014. március 17-én vádemelési javaslattal küldte meg a lopás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indított büntetőeljárás iratait a Pápai Járási Ügyészséghez.

Képek:

nincsenek képek