Kerékpárt és rollert loptak


2014-03-20 09:54:18  | cikk:  | 


Pápakovácsi községig jutott csak lopott kerékpáron az a két 15 és 13 éves lókuti fiatal, akik az egyik pápai lakásotthonból szöktek meg 2014. március 16-án.

A rendelkezésre álló adatok szerint Szentpéteri István r. törzsőrmester és Domonkos Gergő r. törzsőrmester 2014. március 16-án 23 óra körül egy 14 éves fiúra lett figyelmes Pápán, aki egy roller mellett várakozott az utcán. A megszólított fiú a rendőrök kérdésére elmondta, hogy a közeli lakásotthonba indult éppen, mert ott él. Az otthon nevelője ezt megerősítette, de közölte, hogy az intézményből hiányzik az a két lókuti lakásotthonban élő fiatal, aki aznap került náluk elhelyezésre. Az egyenruhások azonnal a „szökevények” keresésére indultak és hamarosan rájuk is találtak Pápakovácsi községben, miközben kerékpárral közlekedtek Devecser irányába. Igazoltatásuk során a náluk levő kerékpárok eredetéről elszámolni nem tudtak, ezért gyanú merült fel arra vonatkozóan, hogy a járművek lopásból származnak. A Pápai Rendőrkapitányságra előállított kiskorúak elismerték, hogy a bicikliket aznap lopták két zárt pápai lépcsőházból. A nyomozás során fény derült arra is, hogy a bűncselekmény elkövetésében az a pápai lakásotthonban élő barátjuk volt segítségükre, akit korábban Pápán igazoltattak a rendőrök. A nála levő roller szintén lopásból származott, azt is az egyik pápai lépcsőházból tulajdonították el a kerékpárokkal egy időben.

A lopott kerékpárokat a nyomozók 2014. március 17-én visszaszolgáltatták jogos tulajdonosaiknak, míg a roller gazdája még felderítésre vár.

A 15 és 14 éves kiskorúak ellen – szabadlábon hagyásuk mellett – lopás vétség megalapozott gyanúja miatt indított büntetőeljárást a Pápai Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya. 13 éves társuk – életkorából adódóan – nem vonható büntetőjogi felelősségre.

Képek:

nincsenek képek