Ezüstérmet szerzett a PSE a megyei sakk bajnokságban


2014-03-20 08:49:06  | cikk: Haraszti Gábor  | 


Ezüstérmet szerzett a PSE a megyei sakk bajnokságban főképe
Miután lejátszották az elmaradt mérkőzéseket is, véget ért a megyei első osztályú sakk bajnokság. A Pápai SE számára sajnos nem úgy alakultak a dolgok, ahogy szerették volna, bár tudták, hogy csak egyetlen eredmény jó nekik a Tapolca - ASSE meccsen, titkon bíztak benne, hogy számukra kedvezően alakul a meccs, nem így lett, az Ajkai ASSE idegenben győzte le a Tapolcát 6.5 - 5.5 arányban. Kiss Csaba szerint a hazaiak nem vették komolyan a mérkőzést.
- Az igazsághoz hozzátartozik, hogy a Tapolca nem vette egészen komolyan a meccset, legalább is abból, ahogyan leültek, erre következtetek. Sokkal gyengébb összeállításban szerepeltek, mint például ellenünk, az utolsó öt táblájuk kifejezetten gyenge volt. Előzetesen azt gondoltam, hogy fontos Tapolca számára is a bajnoki cím, ezért megkísérli, hogy 8-4-re legyőzze az ASSE-t, amivel ők lettek volna a bajnokok, de nem így lett. Pedig az Ajka sem túl acélosan ült le a csapat hátulját tekintve, szóval ha akarta volna a Tapolca, tehetett volna többet is a sikerért. Ezzel az eredménnyel a Pápai SE a második helyet szerezte meg, összességében a hat mérkőzés folyamán a megszerezhető 72 pontból 47.5 pontot sikerült begyűjtenünk. Két játékosunk is hat meccsből 5.5 pontot gyűjtött a szezon során, ők Varga Gyula és Gyutai Nándor, ez 91.6 százalékos teljesítmény. Kerecsényi Zoltán és Margl Roland a hat találkozón öt pontot szerzett, ez 83.3 százalékos teljesítmény. Rolandról fontos megemlíteni, hogy a Tarczy Lajos Általános Iskola 8. osztályos tanulója és 14 éves kora ellenére az elmúlt két szezont a felnőttek között veretlenül játszotta végig a megyei I. osztályban. Vitathatatlanul ő a pápai sakkozás legnagyobb ígérete. 50 százalék feletti teljesítményt ért el Bartók Zoltán, Kiss Csaba, Mayer Attila, Katona György, Kissné Simon Bernadett, Sashalmi Ádám és Döbröntei Dávid.
Kiss Csaba elmondta, a nemzeti ünnepen Noszlopon vettek részt a XII. Noszlopy Gáspár kupán. Tíz PSE-s induló vett részt - összesen 52 játékos ült asztalhoz, akiknek több mint a fele felnőtt volt. A legeredményesebb pápai Margl Roland lett, aki a negyedik helyen végzett, megelőzve a felnőtt pápaiakat is, ami nagy eredmény. Úgy tűnik, a befektetett munka kezdi meghozni a gyümölcsét. Az egyesület továbbra is várja a sakkozni vágyókat az egyesületbe – akár már 5-6 éves kortól – hisz bebizonyosodott, hogy már ekkor el kell kezdeni a foglalkozást a gyerekekkel, ha eredményeket szeretnének felmutatni. A fiatalok mellett várják azokat is, akik régebben sakkoztak, és újra megpróbálnák. Az edzéseket kedden és csütörtökön a Pedagógus Művelődési Házban tartják 14:30-tól 18 óráig.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!