Legjobbja nélkül is rangadót nyert a Motax Concordia Pápa KC


2014-03-19 23:41:31  | cikk: Haraszti Gábor  | 


Legjobbja nélkül is rangadót nyert a Motax Concordia Pápa KC főképe
Legutóbb február 19-én szerepelt hazai pályán az NB I/B-s bajnokságban vitézkedő Motax Concordia Pápa KC. A szurkolók nagyon várták már, hogy ismét Pápán buzdíthassák kedvenceiket, erre nem is akármilyen mérkőzésen adódott lehetőség, ugyanis a tabella második helyén álló MTK Törökbálint látogatott a Sportcsarnokba. A rangadó odavágóján hosszabbítás után 90-87-re nyertek Vajda Balázsék, Molnár István alakulata visszavágásra készült Pápán, a hazaiak pedig ezen a héten remélt két sikerükkel a dobogót vették célba. A mieink a Kálmán, Keresztes, Henrik, Vajda, Ács ötössel kezdtek, a feldobást Keresztes elhozta és Szarvas faultja után büntetőből megszerezte a derbi első kosarát. Az mindjárt a meccs elején látszott, hogy nem lesz sétagalopp egyik együttes számára sem a négy negyed, igen pörgős, olykor kemény kosárlabdát láthattak a kilátogatók. Vajda sikeres hármasa után Bódi előbb közelről egyenlített, majd triplájával már a vendégek vezettek (4-7). A negyed derekán nem épp irodalmi stílusban egy be nem fújt szabálytalanságot kért számon a játékvezetőn Kálmán László, aki szövegelés miatt az azonnali kizárás sorsára jutott. Fura módon a közjáték inkább a vendégeket zavarta meg, már nyolc ponttal is vezettek, amikor Horváth Attila közelijével és Henrik hármasával három pontra zárkóztak (18-21), a negyed Jarosevits sikeres közelijével zárult (20-25). Legjobb játékosa nélkül vágott tehát neki a hátralévő három játékrésznek a Pápa, a játék képe nem sokat változott a második tíz percben, a közönség űzte, hajtotta a hazaiakat, akik büntetőből zárkóztak, ám öt pontnál közelebb nem tudtak férkőzni (35-40). A szünetben rendezték a sorokat a fehér mezesek, egyre jobb lett a védekezés, a támadások is precízebbé váltak, az MTK több támadást is elkapkodott, így Keresztes két pontjával ismét vezettek a mieink (41-40). Fej-fej mellett haladt a két alakulat, majd Simon és Ács percei következtek, ketten hét pontot termeltek, majd jött a szokásos megnyugtató Henrik tripla, így pillanatok alatt hét pontos lett a pápaiak előnye (55-48), a negyed végére öt ponttal álltak jobban Henrikék (57-52). A záró felvonás - csakúgy mint a találkozó - Keresztes 2+1-es akciójával indult, majd Henrik menetrendszerinti triplájával tovább nőtt a differencia a két gárda között. 73-64-nél egy be nem fújt szabálytalanság miatt kis híján dulakodás alakult ki a nézőtéren, szerencsére ezen sikerült úrrá lenni. A 39. percig magabiztosan tartották előnyüket kosarasaink, aztán kis híján ráfáztak az eladott labdákra, az utolsó másodpercekben 75-72-es állásnál Wehner majd Csempesz is kintről próbálkozhatott, mindkét dobás azonban lejött a gyűrűről, így a hazaiak egy igen feszült hangulatú meccsen értékes győzelmet szereztek.

Motax Concordia Pápa KC – MTK Törökbálint 75-72 (20-25, 15-15, 22-12, 18-20)

Vajda Balázs: Nagyon parázs meccsre számítottunk, tudtuk, hogy a nyugati csoport egyik legjobbja látogat hozzánk. Az első negyed második felében sikerült mentálisan föléjük kerekednünk, több olyan kombinatív játékot mutattunk be, amiből eredményesek tudtunk lenni. A védekezésünk is folyamatosan javult, miután a zónavédekezés nem működött, emberfogásra váltottunk, ami bejött. Azt a csapatot, amely 100 pontokat szokott dobni sikerült 72 ponton tartani. Az utolsó pár percben tíz pontos előnynél nagyon bíztam a győzelemben, amiért aztán csúsznunk, másznunk kellett, de a legfontosabb, hogy sikerült megnyernünk a meccset. Gratulálok a játékosoknak, köszönjük a közönség segítségét.

Pápai dobók:
Henrik 15/9, Keresztes 12, Ács 9, Simon 9, Vajda 5, Horváth A. 10, Jarosevits 8, Kálmán 2, Horváth K. 4, Rédei 1

A kosárcsapat március 22-én 18 órától a Budafok ellen zárják az alapszakaszt.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!