Női junior Eb – Norvégia Európa bajnok!


2009-08-24 08:06:57  | cikk:  | 


A norvég kézilabda válogatott a vasárnap esti mérkőzésen legyőzte a házigazda magyar csapatot a győri fináléban. A két együttes első összecsapása Pápán 24-24-es döntetlennel ért véget, a fináléban tehát a két együttes újra egymásnak feszült. Az első játékrész kiegyenlített játékot hozott, Zácsik, Kovacsics ismét a hátukon vitték a mieinket, így a félidőben a magyarok vezettek 16-15-re. A második játékrészben az ellenfél kezdett jobban, egygólos előnyünk kétgólos hátrányba fordult. A norvégoknál a csapat egyik legjobbja, Kurtovic villogott, 22-19 állt az eredményjelzőn ekkor. Sajnálatos módon a legfontosabb pillanatokban megremegett a magyar lányok keze, Norvégia viszont nagyon jól koncentrált, így nem sikerült utolérni a későbbiekben őket. 1 perccel a vége előtt 2 volt a különbség, ez a differencia sajnos megmaradt a lefújásig, Norvégia 29-27-re megnyerte a döntőt. Győzelmük annak köszönhető, hogy remek védekezés mellett sikerült kikapcsolni 2 legjobbunkat, Kovacsicsot és Zácsikot.

A kontinensviadal álomcsapatába sikerült bekerülnie legjobb kapusként Víg Viviennek, a legjobb balátlövőnek pedig Zácsik Szandrát választották. A legjobb magyar játékos megtisztelő címét Kovacsics Anikó kapta meg, az Eb legértékesebb játékosának pedig a norvég Nora Mörköt választották meg.

A bronzmérkőzésen orosz győzelem született, Németországot győzték le 24-29 arányban.

A női junior Eb végeredménye:

1.  Norvégia
2.  Magyarország
3. Oroszország
4. Németország
5. Franciaország
6. Spanyolország
7. Svédország
8. Hollandia
9. Montenegró
10. Szlovénia
11. Szerbia
12. Lengyelország
13. Dánia
14. Románia
15. Ausztria
16. Szlovákia

Haraszti Gábor

Képek:

nincsenek képek

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!