Hat rúgott góllal indította a szezont az U-15


2014-03-19 22:00:59  | cikk: Haraszti Gábor  | 


Hat rúgott góllal indította a szezont az U-15 főképe
Az U-15-ös másodosztályú utánpótlás labdarúgó bajnokságban a Pápai Egyesített Labdarúgó Club alakulata Ajka együttesét fogadta a tavaszi szezon nyitányán. A pápaiak a tél folyamán remekül szerepeltek, mérlegük 11 mérkőzésen kilenc győzelem, egy döntetlen, egy vereség volt, amivel a harmadik helyen teleltek. Az élmezőny rendkívül szoros, Hévíz 30 ponttal állt az élen, a Szombathelyi Haladás és a PELC 28-28 egységet gyűjtött össze, és a negyedik Veszprémnek 27 pontja volt. Forsthoffer Tibor tanítványainak riválisai márciusban már két meccset lejátszottak, továbbra is Hévíz vezet Veszprém és a Haladás előtt. Az őszi odavágón Györkös Bence és Nagy Bence találatával a vendégek nyertek, a PELC edzője természetesen a három pont itthon tartását tűzte ki célul, annál is inkább, mivel a rivális Veszprémtől sikerült egy gólerős támadót igazolni, Sztojka Olivér 31 gólt szerzett a megyeszékhelyiek színeiben.
- Január 13-án kezdtük a felkészülést, és bár iskolai elfoglaltságok miatt átlagban heten-nyolcan vettek részt az edzésen úgy érzem, a tervezett edzésmunkát el tudtuk végezni – nyilatkozta a kezdő sípszó előtt a hazaiak trénere. Bízom benne, hogy sikerül megismételni az őszi teljesítményünket, és akkor akár még a bajnoki címet is megszerezhetjük, ezért dolgozunk hétről-hétre. A felkészülés során 9-1-re legyőztük mai ellenfelünket, nem lennék elégedetlen, ha ma is ilyen magabiztosan nyernénk.
Forsthoffer Tibornak nem is kellett csalódnia, nyugodtan szemlélhette a pályán történteket, hiszen csapata fél óra alatt eldöntötte a három pont sorsát. A kezdéstől fogva a hazaiak domináltak, ami a 19. percben érett góllá, ekkor a védők között kilépő Györkös Bence higgadtan gurított a bal alsóba 1-0. Hat perccel később egy szélről érkező labdát passzolt Györkös a kapuba 2-0. A 28. percben a nem sokkal korábban becserélt Sztojka is betalált, egy újabb jó indítást helyezett el a hálóba 3-0. A 39. percben Györkös Bence már mesterhármast jegyzett, egy beadásra későn lépett ki Kneifel kapus, a fiatal játékos pedig senkitől sem zavartatva elgurította mellette a labdát 4-0. A második félidő első percében Györkös Bence szabadrúgásból meglőtte negyedik, majd az 58. minutumban ötödik gólját, ezzel már 35 gólnál jár a bajnokságban. A mieink magabiztos, megérdemelt hatgólos sikert könyvelhettek el.

PELC U-15 – FC Ajka 6-0 (4-0) Gsz.: Györkös 5, Sztojka

PELC U-15: Osvald (’63 Csonka) – Hujter, Tibold, Böröczky, Tauber (’54 Farkas) – Szabó, Molnár, Benecz (’59 Koch), Nagy (’54 Bánhalmi)– Györkös, Balogh (’22 Sztojka)

Jevgenyij Baranov U-14-es csapata 0-0-s döntetlent ért el, folytatás Mosonmagyaróváron.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!