Cseh diákok a Közgázban


2014-03-19 20:58:04  | cikk: Babos Petra  | 


Cseh diákok a Közgázban főképe
A Pápai Gazdasági Szakközépiskola és Kollégium jó kapcsolatot ápol a csehországi Tábor városának egyik iskolájával. Huszonegy cseh diák és két kísérő tanár az e-twinning program keretein belül érkezett kedden este városunkba, immáron harmadik alkalommal.
Molnár András tanár hírportálunk kérdésre elmondta, az intézmény 2008 óta áll kapcsolatban a cseh iskolával, több projektben is részt vettek már együtt.
- A cseh iskola is egy közgazdasági profilú intézmény, ezért ez egy különösen jó lehetőség a gyerekeknek arra, hogy együtt dolgozhassanak. Az új projektben, az Erasmus+ Programra szeretnénk pályázni, reméljük nagy sikerrel.
A cseh diákok és tanáraik kedden érkeztek Pápára, ahol – elmondásuk szerint – mindig nagyon jól érzik magukat. Ma délelőtt a bemutatkozás és a rövid csapatépítő játék után néhány cseh, illetve magyar mondatot tanítottak egymásnak a gyerekek, majd először a pápai, majd a tábori diákok tartottak rövid előadást az országukról, városukról, az iskolájukról. Ezt követően táncot tanultak, majd a nap egyik legizgalmasabb része következett, amikor is egy cseh-magyar barátságos futballmérkőzésen vehettek részt a diákok, de az iskola lány tornászcsapatának bravúros bemutatóját is megnézhették a tornateremben. A délután során megtekintették városunkat, jártak a megújult Fő téren és felkeresték a legismertebb nevezetességeket. Vacsora előtt a Várkertfürdőben pihenték ki a nap fáradalmait. Holnap Budapestre kirándulnak a diákok. Pénteken a Magyarországon szerzett élményeikből, fotóikból készítenek egy rövid prezentációt a cseh tanulók, s közben pedig már készülünk a következő iskolai projekt – tudtuk meg Molnár Andrástól.
- Nagyon szívesen tartjuk a kapcsolatot a pápai iskolával, itt mindenki igen kedves és segítőkész. Örülünk, hogy itt lehetünk, s reméljük hamarosan a pápaiak is ellátogatnak hozzánk - mondta Alena Jandlova projektvezető tanár.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!