Rekordszámú résztvevő a városi angol és német nyelvi versenyen az Erkelben


2014-03-19 20:42:18  | cikk: Babos Petra  | 


Rekordszámú résztvevő a városi angol és német nyelvi versenyen az Erkelben főképe
Az Erkel Ferenc Ének-Zenei Általános Iskola már több éve megszervezi a város és a környék iskoláinak az angol és német nyelvi versenyt. A megmérettetésre 7. és 8. osztályosok jelentkezhettek. Idén rekordszámú diák vett részt a vetélkedőn, közel nyolcvanan, összesen kilenc intézményből.
A szép számban megjelenteket Heizer Zoltánné igazgatónő köszöntötte, majd el is kezdődött a versengés.
- A versenyzők két kategóriában mérhették össze nyelvtudásukat. Az egyik kategóriában a nyelvet alap óraszámban, vagyis heti három órában, a másik kategóriában pedig az emelt óraszámban nyelvet tanulók versenyeztek. A diákoknak egy óra alatt négy feladatot kellett megoldaniuk a legjobb tudásuk szerint. Az első gyakorlat egy nyelvhelyességi teszt volt, ahol négy válasz közül kellett az egyetlen jót kiválasztani, míg a többi feladat inkább a szövegértést, a nyelvhasználatot kívánta felmérni. A feladatokat az iskola nyelvtanárai állították össze, s ők is fogják majd javítani - tájékoztatta hírportálunkat Nagyné Váradi Izabella némettanár.
A diákok a szóbeli verseny után tudhatják meg eredményeiket.
A szóbeli forduló áprilisban lesz, oda már csak a legjobbak kerülnek be.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!