Helyesírásból versenyeztek az Erkelben


2014-03-18 21:27:13  | cikk: Babos Petra  | 


Helyesírásból versenyeztek az Erkelben főképe
Gerencsér Attila, az egykori híres pápai magyartanár tiszteletére immáron hagyományosan, több mint húsz éve szervezik meg a helyesírási versenyt. Az ötödik és hatodik osztályosok számára meghirdetett megmérettetésnek az Erkel Ferenc Ének-Zenei Általános Iskola adott otthont. A helyesírási vetélkedőn 8 iskola 15 diákja képviseltette magát.
Kovács Tiborné magyartanár érdeklődésünkre elmondta, a megmérettetés első részében egy tollbamondással, majd egy feladatlappal kell megbirkózniuk a tanulóknak, amelyben különböző nyelvtani szabályokra kérdeznek rá, természetesen olyanokra, amelyek a tananyagra épülnek, de többnyire problémás, sokaknak nehézséget okozó példákra.
- Erre a versenyre minden iskola a legjobb diákjait delegálta, a gyerekek nagyon sokat készültek a megmérettetésre, hiszen a tanórai gyakorlás nem elég, sokan jártak szakkörre vagy külön felkészítőre - mondta a verseny szervezője.
A gyerekek teljesítményét a felkészítő tanárokból álló zsűri bírálta el. Minden résztvevő emléklapban, a legjobbak pedig oklevélben és könyvjutalomban részesültek.

Képek:

Eredmények:
Ötödik évfolyam:

1. Szalay Violetta Tarczy Lajos Ált. Isk.
2. Burghardt Máté Türr István Gimnázium és Kollégium
3. Muzsi Máté Szent István Római Kat. Ált. Isk.

Hatodik évfolyam:
1. Bodó Angelika Türr István Gimnázium és Kollégium
2.Tasner Pál Pápai Erkel Ferenc Ének- Zenei Ált. Isk.
3.Balló Dóra Szent István Római Kat. Ált. Isk.Eredmények:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!