Földmutyis ügyek nincsenek sem Pápán sem környékén – dr. Kovács Zoltán reagált a Jobbik kijelentéseire


2014-03-18 21:25:33  | cikk: HuHa  | 


Földmutyis ügyek nincsenek sem Pápán sem környékén – dr. Kovács Zoltán reagált a Jobbik kijelentéseire főképe
Sajtótájékoztatón utasította vissza a Jobbik helyi elnökének tegnap elhangzott vádjait a földügyekkel kapcsolatban dr. Kovács Zoltán országgyűlési képviselő, aki hangsúlyozta, távol kívánja tartani a politikát a közigazgatástól főleg kampány idején, ezért nem reagált Orbán Imre szavaira a Kormányhivatal vezetőjeként.
A megyei napilap tudósítása szerint több gazda azzal kereste meg a Jobbik Magyarországért Mozgalom Veszprém Megyei Földvédelmi Bizottságát, hogy a zsebszerződésekből színlelt szerződésekkel kilépő külföldiek vagy strómanjaik tucatjával adják el földjeiket ismeretlen hátterű cégeknek, fideszes pénzembereknek. Az ajánlatoknál tömegesen ismerhetők fel a színlelés ismérvei – mondta a Napló szerint Orbán Imre.
Dr. Kovács Zoltán, mint képviselő úgy válaszolt a vádakra, a Kormányhivatal az államigazgatás területi integrációs szervezete, mely az ágazati minisztérium szakmai irányítása szerint végzi a jogszabályban előírt feladatait. A közelmúltban Fazekas Sándor miniszter bejelentette, hogy az új földforgalmi törvény egyes rendelkezéseinek hatályba lépése előtt a földhivatalok megvizsgálják a haszonélvezeti joggal terhelt szerződéseket, ezt a munkát végzi is a földhivatal és figyelni fogja azokat a jelentős területekre vonatkozó kifüggesztett szerződéseket, amik mögött nem legális ügyletet látnak.
-Ilyen ügyekkel kapcsolatban az elmúlt hetekben már fordultak a kollégák a földügyekkel foglalkozó államtitkárhoz, a Nemzeti Agrárgazdasági Kamarához és a Nemzeti Földalapkezelő Szervezethez –tájékoztatott és visszautasította Orbán Imre sajtótájékoztatóján felolvasott vádjait a „földmutyival„ kapcsolatban.
-Ilyen a mi környékünkön nem volt és nem is lesz! – jelentette ki.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!