A holland módszerrel ismerkedtek a PELC edzői


2014-03-18 14:52:25  | cikk: Haraszti Gábor  | 


A holland módszerrel ismerkedtek a PELC edzői főképe
A Coerver futball iskola módszertanával (CoerverŸ Coaching) ismerkedhetnek meg a Pápai Egyesített Labdarúgó Club szakemberei. Edzőik elméleti és gyakorlati bemutatókon sajátíthatják el a holland módszert, melyet a 80-as években a holland Wiel Coerver fejlesztette ki, abból kiindulva, hogy a labdarúgók technikai tudását nem csak a veleszületett tehetség határozza meg, hanem az fiatal korban, megfelelő módszerekkel remekül tanítható. A világ legnagyobb játékosainak mozdulatanyagát elemezve, olyan módszertant dolgozott ki a technikai elemek továbbfejlesztésére és tanítására, mely azóta szinte minden európai élcsapat képzésének nélkülözhetetlen része és olyan játékosok kinevelésében játszott fontos szerepet, mint például Christiano Ronaldo vagy Gareth Bale. Ezekkel a mondatokkal kezdte az elméleti oktatást Szalma József, volt válogatott labdarúgó, aki már hollandiai labdarúgó pályafutása alkalmával megismerhette a Coerver-módszert, most pedig oktatja hazánkban, mint a CoerverŸ Coaching magyarországi igazgatója.
Az első elméleti képzés után a ceruzáról futballcipőre váltottak a pápai trénerek, és a volt 15-szörös válogatott labdarúgó vezényszavára gyakorlatban is megismerkedhettek a képzési rendszerrel a műfüves pályán. Az edzők természetesen nagy kedvvel, jó hangulatban gyakoroltak a volt válogatott labdarúgóval, aki az U-15-ös csapatunknak is levezényelt egy bemutató foglalkozást.
A képzéssorozat hamarosan folytatódik.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!