Futsal: Sok kimaradt magyar lehetőség, döntetlen Pápán


2014-03-17 20:50:24  | cikk: Haraszti Gábor  | fotó: Babos Petra  | 


Futsal: Sok kimaradt magyar lehetőség, döntetlen Pápán főképe
2005 után ismét válogatott futsalmérkőzést rendeztek városunkban. Kilenc esztendővel ezelőtt a szlovák válogatott volt az ellenfél, ma 18 órától nemzeti csapatunk Görögország ellen lépett pályára. A két alakulat vasárnap Szombathelyen is megmérkőzött egymással, a barátságos találkozón az Aréna Savariában 2-0-s félidőt követően két góllal, 4-2-re győztek Sito Rivera tanítványai. Szinte teltház fogadta a 2015. évi Európa bajnokság selejtezőjére készülő játékosokat, a magyarok edzője egy helyen változtatott a tegnapi találkozóhoz képest, Gál István helyett Karacs Dániel kezdett. A vasi mérkőzéshez hasonlóan a középkezdéstől irányította az összecsapást a magyar válogatott, a görögök kontratámadásokra rendezkedtek be, sajnos ahogy tegnap, a helyzetkihasználással ezúttal is akadtak gondok. Mindjárt az első percben megszerezhették volna a vezetést a mieink, a kapu előtt Harnisch lőtte el keresztbe a labdát, majd Trencsényi lőtt el kevéssel a kapufa mellett. A 6. percben teljesen váratlanul előnybe kerültek a vendégek, egy újabb kontratámadás végén Konstantinous gurított a hálóba 0-1. A folytatásban sem merészkedett át a félpályán a kék mezes alakulat, a mieink pedig kétszer is a kapufát lőtték telibe. Az egyenlítéshez a 10. percben Rábl állt a legközelebb, egy szép labdaszerzés után a keresztlécet találta el, majd az utolsó pillanatokban Harnisch lövését védte a görög kapus. A statisztika hatalmas különbséget mutatott, az első félidőben 15 alkalommal lőtt kapura a magyar csapat, a görögök mindössze háromszor, igaz, az előny náluk volt. A második húsz percben Balázs helyett Tihanyi Csaba folytatta a kapuban. A 22. percben Karacs fordult be hat méterre a görög kaputól, Zervas kapus azonban védeni tudott, két perccel később Tihanyinak is hatalmas bravúrt kellett bemutatni. A második játékrész 25. percében Harnisch iramodott meg a bal oldalon, majd ballal kissé kisodródott helyzetből lőtt, a hosszú kapufánál érkező Lovas centikkel maradt le a labdáról. A 26. percben Lódi remek passzából Gál meglőtte a magyarok negyedik kapufáját, aztán egy perc sem telt és egyenlítettek a házigazdák: egy sarokrúgást Gál passzolt Lódihoz, aki hét méterről, állítás nélkül bombázott a görög kapuba, ez volt az ETO játékosának 99. válogatott találata. Öt perccel a lefújás előtt jött a menetrendszerű kapufa hazai oldalon, ezúttal Lovas tévedett néhány centit. Az eredmény a fennmaradó időben nem változott, a magyar válogatott végig dominált a két félidő alatt, a gyenge helyzetkihasználás miatt azonban nem sikerült megnyernie a páros meccs második találkozóját is.

Magyarország-Görögország 1-1 (0-1) Gsz.: Lódi ill. Konstantinous

Sito Rivera: Ilyen a futsal, megvoltak a lehetőségeink, hiszen rúgtunk öt kapufát, több helyzetünk maradt kihasználatlanul, ilyen az, amikor a labda sehogy sem akar bejutni a kapuba. A görögök nagyon szűken védekeztek, 45 alkalommal lőttünk kapura, 25-ször találtuk el a kaput, ők nyolcszor próbálkoztak, ebből három ment kapura. Nem igazságos az eredmény, a helyzetkihasználásunk nem volt az igazi, azonban így is boldog vagyok, mert a fiatalok jól teljesítettek, jó volt a csapatszellem.

Magyarország: Balázs Zoltán – Trencsényi János, Rábl János, Harnisch Ákos, Karacs Dániel
Cserék: Nagy István, Szabó Péter, Komáromi Péter, Lódi Tamás, Lovas Norbert, Gál István, Tihanyi Csaba

Képek:

nincsenek képek

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!