Sokáig emlékezetes marad a Koko-Gym KSE gálája


2014-03-16 23:24:11  | cikk: Haraszti Gábor  | 


Sokáig emlékezetes marad a Koko-Gym KSE gálája főképe
Ötödik alkalommal rendezte meg városunkban küzdősport gáláját a Koko-Gym KSE. A szervezők idén szerették volna a tavalyinál is érdekesebbé tenni a rendezvényt, épp ezért a K1 és MMA meccsek mellett utcaharc torna, ringvilágítás, konga és tánc show, a Speak Up zenekar műsora és tombolasorsolás is színesítette az estet. Természetesen a legnagyobb figyelem a versenyzőkre irányult, komoly, rutinos, jól felkészült harcosok léptek szorítóba. A gálát dr. Áldozó Tamás és Növényi Norbert olimpikon nyitotta meg. A polgármester köszöntőjében úgy fogalmazott, a profi szervezésnek köszönhetően minden adott ahhoz, hogy egy nagyon jó hangulatú, izgalmas gálát láthasson a nagyérdemű. A gála felhozó meccsei közül kiemelkedik Beimli Gáspár 3x2 perces mérkőzése, aki a házigazdák első győztes meccsét hozta, K1 szabályrendszerben a győri Brunner Mátét győzte le egyhangú pontozással, ezután megkezdődtek a nyolcas torna selejtezői. A keceli Bács Team karatékája, Imre Zsolt az utolsó pillanatban lemondta a szereplést, így a bajnokságból a sorsolás folytán Makra Dávid (boksz - Csepeli Sportközpont) erőnyerőként került tovább. A selejtezőben Köllő Bence (birkózás – Bárdosi Küzdősport Centrum) Kircsák Zalánnal (thai boksz - Thor-Gym), Maróthi István (MMA - Szegedi Küzdősport SE) Hosszú Ferenccel (kick-boksz), Balla Ferenc (vale tudo) Obenau Tamással (kempo - Bős Kempo) nézett farkasszemet. Az első csatát Kircsák Zalán nyerte, bár sokáig Köllő Bencének állt a meccs, lábujjtörése megakadályozta a további küzdelmekben és fel kellett adnia a meccset. Edzője, Bárdosi Sándor olimpikon csalódott volt az eredmény miatt, de - mint mondta - tanítványa ahogy meggyógyul, sort kerítenek a visszavágóra.
- Nagyon bizakodó voltam, és ez nem is volt alaptalan, hiszen úgy érzem miénk volt a meccs. Kicsit keveset dolgoztunk állásban, egy gond volt, hogy törött lábujjal jöttünk Pápára, szerencsétlenségünkre az egyik szituációban visszabicsaklott a lábujja, így fel kellett adnunk a mérkőzést. Gyorsan kérünk is egy visszavágót, hiszen nem szeretném, ha lelki sebek maradnának Bencében.
Az elődöntőbe Maróthi István karfeszítéssel, Balla Ferenc fojtással jutott tovább. Közben K1 szabályrendszerben Molnár Károly és Kocsis Rajmond is kötelek közé lépett, mindketten egyhangú pontozással hozták a meccsüket. A nyolcas torna első elődöntőjében Kircsák Zalán kezét emelték a magasba, Makra Dávid búcsúzott, Maróti István pedig Balla Ferencet ütötte el tíz másodperc alatt a döntőbe kerüléstől. A Balance Stúdió fellépése és a tombolasorsolás után ismét hatalmas pofonok és precízen bevitt rúgások kerültek terítékre, előbb karfeszítéssel a győri Kertész Máté nyert, őt követte Kaszás Ferenc, aki kiütéssel intézte el Simon Kolost, akit eszméletvesztés után a mentősöknek kellett lekísérni a szorítóból. A gála utolsó két mérkőzésén előbb Robotka Máténak szoríthattunk, majd a nyolcas torna fináléjában Kircsák – Maróthi meccset rendeztek. Robotka nagyjából döntetlenre hozta az első menetet, majd a második két percben belenézett egy ütésbe, rászámoltak, pillanatokkal később viszont egy térdrúgással leterítette ellenfelét. Rövid bírói tanácskozás után az előzetesen egyeztetett szabályoknak megfelelően azonban leléptették a pápai versenyzőt. A szabályok ugyanis amatőr meccsen nem engedik a térdelést fejre, ez a technika szabálytalan, emiatt nem nyert a pápai kedvenc. A nyolcas torna döntőjében a bírák döntetlennek látták a küzdelmet, így két perces extra menetet rendeltek el, melyet egyhangú pontozással Maróthi István nyert meg, a trófea mellett az MMA harcos 100.000 forinttal is gazdagabb lett. A szegedi versenyző sikerét kemény edzésmunkájának és edzőinek tulajdonította, mint mondta alig akarta elhinni, hogy végül a rangsor élén végzett.
Korpics Gábor, az est szervezője elégedetten tekintett vissza a gálára.
- Úgy érzem az utcaharc torna meghozta a várt színvonalat, a nézők is elégedetten távoztak. Látszott a rutin, az erő, volt nem is egy kiütés, úgy gondolom, a legjobb nyert. A K1 és MMA meccsek is igazolták az elvárásaimat, hatból öt meccset hoztunk, nagyon sajnálom Robotka Máté összecsapását, úgy gondolom, hogy bírói eligazítási hiba történt, nem tekintem Mátét vesztesnek, mindenkinek gratulálok. A gálával elégedett vagyok, közel teltházunk volt, a hangulat, a körítés mind az eseményhez méltó volt. Köszönöm a kilátogatók és a szponzorok támogatását.

Képek:

nincsenek képek

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!