Hat kitüntetés a városi ünnepségen


2014-03-16 00:09:57  | cikk: HuHa  | 


Hat kitüntetés a városi ünnepségen főképe
A hagyományoknak megfelelően a március 15-ei városi megemlékezésen adják át a kiemelkedő tevékenységet végző, példamutató életutat bejáró személyek, szervezetek elismeréseit.  Pápa Városért Érdeméremmel és Pápa Város Díszoklevelével kitüntetettekre a város lakói, intézményei és civil szervezetei tehettek javaslatot ezúttal is, a díjátadás pedig az 1848/49-es forradalom és szabadságharc tiszteletére rendezett ünnepség kiemelt ceremóniája volt.
Az idei esztendőben mindkét rangos - Pápa Város Önkormányzata által alapított -  kitüntetést átadhatta Áldozó Tamás polgármester, kifejezve a város megbecsülését, tiszteletét és elismerését az arra érdemeseknek.
Pápa Városért Érdemérem kitüntetést vehetett át dr. Szabó Lajos nyugalmazott röntgen főorvos, aki évtizedeken át napjainkig a pápai és Pápa környéki polgárok egészségének megóvásáért és a radiológiai ellátás fejlesztéséért tevékenykedik a Gróf Esterházy Kórházban, s munkáját magas színvonalon, rendkívüli empátiával végzi.
Ugyancsak Pápa Városért Érdemérem kitüntetésben részesült a Pápai Asztalos Kft. munkavállalói közössége. Az 1986-ban létrejött vállalkozás jelenleg 50 fővel működik, hazai és külföldi megrendelésekre készít egyedi és sorozatgyártású bútorokat, belsőépítészeti elemeket. A kitüntetést a városban több évtizeden át betöltött gazdasági szerepvállalásáért, a magas színvonalú belsőépítészeti és bútorgyártási tevékenységéért és a nagy szakmai igényességgel dolgozó munkatársak tevékenységéért kapta a társaság.
Az ünnepségen a városvezető Pápa Város Díszoklevelével ismerte el Berkes Béláné nyugalmazott bölcsődevezető több évtizedes kiemelkedő tevékenységét. A Fenyveserdő Bölcsőde volt vezetőjének hivatásos és önkéntes munkájának középpontjában is a gyermekjólét és a korai fejlesztésben részesülő gyermekek ellátása állt. Magas szakmai színvonalú tevékenysége és szociális érzékenysége példaként áll a legfiatalabb korosztály nevelésével foglalkozó kollégák előtt.
Pápa Város Díszoklevelét vehette át Gelencsér Róbert szervátültetett atléta is. A sportoló 13 évesen kapott vesemedence gyulladást, már felnőttként szervátültetésre szorult, de a műtét után is töretlen kitartással és lelkesedéssel sportolt. A Szervátültetettek Világjátékain egyre jobb eredményeket ért el, a 2013-as Dél-Afrikai Köztársaságban tartott versenyen 100 méteres síkfutásban, 200 méteres síkfutásban és a 4 x 400 méteres váltóban is első helyezést ért el. A világbajnok kiemelkedő sporteredményeivel, kitartásával, sportolói és emberi példamutatásával vívta ki a pápaiak tiszteletét és elismerését.
Áldozó Tamás polgármester a Pápai Nyugdíjasok Érdekvédelmi-Érdekképviseleti Egyesületének is Pápa Város Díszoklevelét adta át. A város több mint két évtizede működő, egyik legnagyobb civil szervezete az idősek érdekében nagy hittel és szeretettel végzett munkájával és a város kulturális életében betöltött szerepével, valamint a generációkon átívelő közösségi kapcsolatok megteremtésével, ápolásával érdemelte ki a rangos kitüntetést.
A díjazottak között léphetett színpadra az ünnepségen Szűcs Lajos, a Lombard Pápa Termál FC kapusa. A kiváló hálóőr nyolc éve játszik a pápai csapatban, azóta itt is él családjával. Kitartott a csapat mellett akkor is, amikor az a másodosztályban játszott és jelentős szerepe volt abban, hogy ismét a legjobbak között szerepelhessen a klub. A Lombard csapatkapitánya 447 élvonalbeli mérkőzése közül 155 alkalommal pápai színekben lépett pályára, háromszor pedig a nemzeti válogatott mezét is felölthette. Pápa Város Díszoklevelét kiváló sportteljesítményéért, a fiatalok körében a rendszeres sportolást népszerűsítő tevékenységéért és példamutató sportolói pályafutásáért vehette át a városvezetőtől.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!