Több mint két évtizedes hagyományőrző tevékenységéért tüntették ki Tóth Kálmánt


2014-03-15 14:52:50  | cikk: mo  | 


Több mint két évtizedes hagyományőrző tevékenységéért tüntették ki Tóth Kálmánt főképe
Az 1848/49-es forradalom és szabadságharc tiszteletére szervezett emlékünnepség előtt a Jókai utcán sorakoztak fel a Pápai Huszáregyesület hagyományőrzői. A megemlékezés előtti percekben Varga Sándor hagyományőrző huszár főhadnagy, a Magyar Huszár és Katonai Hagyományőrző Szövetség parancsőrtisztje Tóth Kálmánnak a magyar katonai hagyományok ápolásában nyújtott kimagasló érdemeiért a Magyar Huszár és Katonai Hagyományőrző Szövetség lovagkeresztjét adományozta.

Tóth Kálmán hagyományőrző huszár zászlós a Pápai Huszáregyesület alapító tagja. Eleinte titkárként, majd alelnökként vett részt az egyesület munkájában, fejtette, s fejti ki ma is lelkiismeretes, fáradhatatlan tevékenységét. Ő volt a pápai Történelmi Játékok és Történelmi Napok megálmodója, főszervezője, de számos hazai és külföldi rendezvény résztvevője is. Tóth Kálmán személye és tevékenysége nem ismeretlen a pápaiak előtt, hiszen számos, a katonai hagyományőrzéshez kötődő kezdeményezés, rendezvény, és több egyesület irányítása fűződik nevéhez.

A hagyományápolásban elért érdemeit mind helyi, mind országos szinten többször elismerték: Pápa Város Képviselőtestülete áldozatos tevékenységéért Pápa Város Díszoklevelét adományozta számára, de több alkalommal kapott elismerést, kitüntetést országos szervezetektől is, így a Zita Keresztet, emlékérmeket, a Magyar Katonai Hagyományőrzéséért érdemérmet vagy a „Haza szolgálatért”-kitüntetést.

Tóth Kálmán a Magyar Huszár és Katonai Hagyományőrző Szövetség lovagkeresztjét nagy örömmel vette át. A huszáregyesület alelnöke több mint két évtizede kötelezte el magát a hagyományőrzés terén, de a magyar történelem, a természet és a néprajz iránti nagyfokú érdeklődését a család alapozta meg – mondta el a kitüntett. Tóth Kálmán lelkesedése nem szűnik, az elismerés pedig további motivációt és erőt ad a megkezdett úton: a jövőben is őrizni, ápolni hagyományainkat, s átörökíteni a következő generációk számára.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!