Kata szeminárium és utánpótlás versenyek a Bakony Judo Klub-nál


2014-03-14 12:01:29  | cikk: Haraszti Gábor  | 


Kata szeminárium és utánpótlás versenyek a Bakony Judo Klub-nál főképe
Ahogy azt már megszokhattuk, a Bakony Judo Klub judókái mozgalmas időszakot tudhatnak maguk mögött. A Pápai Küzdősport Centrumba legutóbb Járdán Tamás, Magyarország ezidáig egyedüli nemzetközi kata bírója látogatott el, ahol a klub versenyzőit a március végén esedékes formagyakorlat magyar bajnokságra készítette fel. A IV. danos mester 1979 óta judózik, és még mindig aktív versenyző, a 2013-as kyotói világbajnokságon a magyar színeket Radics Andrással (uke) képviselte Kime-no Kata formagyakorlatban, végül az igen előkelő 9. helyen végeztek. A mester mint mondta, nagyon szívesen jött el Pápára, a szeminárium alkalmával igyekezett az első és második fekete övhöz tartozó dobástechnikák formagyakorlat (nage-no kata) negyedik és ötödik dobáscsoportjára fókuszálni.
Pillér Gábor, a klub alelnöke az alkalom kapcsán úgy fogalmazott, a március 30-ai magyar bajnokságra Járdán Tamás segítsége mindenképp fontos volt, hogy kellő alapossággal tudjanak minden apró részletre odafigyelni.
Ezt követően a Budapesti Honvéd küzdősport centrumában Tóth Dorottya a serdülő „A” korcsoportos országos diákolimpiai döntőjében szerepelt. Dorottya a -57 kg-os súlycsoport küzdelmeiben lépett tatamira és a tavaly év végi súlyos bokasérüléséből felépülve a 7. helyen végzett. A Veszprém Megyei Tehetségkutató versenyt Nemesvámoson rendezték. A 13 fős judo csapat teljesítményét Végh József elnök elevenítette fel.
- A csapat összetétele vegyes volt, hiszen főleg a magasabb korosztályokban komoly versenyzői rutinnal rendelkező sportolók is tatamira léptek, de voltak szép számmal olyanok is, aki életükben először vettek részt versenyen. A szokatlanul szép számú mezőnyben diák „D” korcsoportban Tóth Máté (-28 kg) és Győri Bálint (-35 kg) első helyen végzett, Gajdosi Ármin (-24 kg) a dobogó harmadik fokára állhatott fel. Diák „C” korcsoportban Tóth Réka (-30 kg) a mezőny élén zárt, Dékány Bálint (-36 kg) második, Szolga Gábor (-40 kg) harmadik lett. Diák „A” korcsoportban két első helynek örülhettünk Szolga Larisza (-45 kg) és Mészáros Botond (-35 kg) teljesítményének köszönhetően. Serdülőink közül Gajdosi Bianka (-44 kg) és Németh Csongor (-45 kg) második, Tóth Dorottya (-57 kg) első helyen végzett. Ifjúsági versenyzőinknek köszönhetően további két dobogós helyezést értünk el, Pákozdi Bence (-66 kg) az első, Pintér András (-60 kg) a harmadik fokra állhatott fel.
A sportolókat Kovács Gábor, Dékány Attila, Balikó András és Végh József edzők készítették fel a versenyekre. A klub sportolói legközelebb a szlovákiai Galántán, illetve Kecskeméten a felnőtt első osztályú országos bajnokságon lépnek tatamira.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!