Sporttámogatás: Az igények kétharmadát teljesítette az önkormányzat


2014-03-13 17:43:33  | cikk: Haraszti Gábor  | 


Sporttámogatás: Az igények kétharmadát teljesítette az önkormányzat főképe
Korábban beszámoltunk arról, hogy Pápa Város Önkormányzata pályázatot hirdetett pápai székhelyű sportegyesületek működésének támogatására. A Humánerőforrás Bizottság az egyesületek között 35 millió forintot osztott szét. A legnagyobb összeget - 16 millió forintot – a Pápai Egyesített Labdarúgó Club kapta, mellette a Pápai Kosárlabda Club 3.900.000, az Elekthermax Vasas kézilabda csapata 2.650.000, a Vasas teke és tenisz szakosztálya és a Pápai SE 2.500.000 forint támogatásban részesült. A részletekről dr. Áldozó Tamás polgármester sajtótájékoztató keretében számolt be. A városvezető elmondta, az egyesületek 53.781.542 forintos igényt fogalmaztak meg, ebből az önkormányzat 35 millió forintot tudott biztosítani, azaz az igények kétharmadának sikerült eleget tenni. Új pályázók is igényeltek és kaptak támogatást, ilyen a Cardiomax SE, az Y-14 Pápa Magyar Postagalamb Egyesület, a Pannonia Power SE valamint a Pápai Úszó Sportegyesület, mely korábban a Pápai Vízmű Zrt.-vel kötött szponzori szerződéssel jutott hozzá működési forrásokhoz.
- A bírálati szempontnál fontosnak tartottuk, hogy a fogyatékkal élők sportját is támogassuk, így a Pápai Mozgássérültek Bástya SE valamint a Balla DSE is támogatásban részesült, utóbbi egyesületet a polgármesteri keretből további 600.000 forinttal segítettük, hiszen a Balla DSE olyan egyesület, mely máshonnan támogatásra nem számíthat, az ott sportoló gyerekek szülei pedig elég mérsékelt érdekérvényesítő képességekkel rendelkeznek ahhoz, hogy többletforrásokat szerezzenek, ugyanakkor a versenyzők minden évben egy távoli világeseményen eredményesen képviselik az országot, a várost. A számokból kitűnik, hogy egy egyesületi tagra jutó átlagos támogatás 17.829 forint, azaz aki ma Pápán egyesületi keretek között sportol, és klubja sikeresen pályázott, az önkormányzattól 17.829 forint támogatáshoz jutott.
A sajtótájékoztatón elhangzott, az eredményességnél sokkal fontosabbnak gondolják azt, hogy minél több pápai fiatal számára biztosítsanak sportolási lehetőséget, ami hozzájárulhat ahhoz, egy adott sportág népszerűségével évek múltán helyi fiatalok a mostaninál jobb eredményeket érjenek el. Városunk eredményes sportolóit a korábbi évektől eltérően idén más formában díjazzák, ugyanis egy ad hoc bizottság javaslatot tett a legjobb pápai női/férfi versenyzőre, valamint csapatra. Ezeket a díjakat a közeljövőben adják át. Dr. Áldozó Tamás hozzátette, a pályázatban felhívták a sportvezetők figyelmét arra, hogy rendezvényeken sportemberhez méltó magatartást tanúsítsanak, illetve a város jó hírét megnyilatkozásukkal ne sértsék.
A polgármester a sajtótájékoztatón kiemelte, a pletykákkal ellentétben az önkormányzat a Mézeskalács utcában működő sportszervezet működését nem lehetetlenítette el, csupán arról van szó, hogy a korábban kötött határozott idejű bérleti szerződés március 31-én lejár, ezért a 168 négyzetméter alapterületű ingatlan hasznosítására új pályázatot írtak ki, melyet március 13-án kis is függesztettek. A pályázati hirdetményben a helyiség 2023. december 31-ig bérelhető. A pályázati biztosíték befizetése után a versenytárgyalást – mely az új bérlő személyéről dönt – 2014. március 28-án 13 órakor a Polgármesteri Hivatal Gazdasági Osztályán tartják, az induló bruttó bér havi 80.000 forint lesz, a hasznosítási cél továbbra is sportcélú.

A támogatottak listája ITT!

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!