Még két alkalomra várják leendő elsőseiket a katolikus iskolában


2014-03-12 17:29:25  | cikk: mo  | 


Még két alkalomra várják leendő elsőseiket a katolikus iskolában főképe
Vidám foglalkozások, kedves dalok, zene, tánc, kézműves játszóház – elindult a Manó Tanoda a Szent István Római Katolikus Általános Iskolában. A keresztény szellemiségű intézmény ebben az évben is két első osztályt kíván indítani, amelynek tanítói – Dekányné Márta Ágnes és dr. Lukácsné Császár Gabriella, valamint Szedlákné Maráczi Ágota és Birkás Ilona – megkezdték a leendő elsősök játékos felkészítését. A kicsik megismerkedhetnek a tanítókkal és az iskola módszereivel.

Gombásiné Takács Gyöngyi igazgató elmondta, a pedagógusok oktató-nevelő munkája a keresztény értékekre épül és a mindennapi tevékenységet is a keresztény gondolkodás hatja át. A katolikus iskola legfőképpen ezzel tűnik ki a város egyéb intézményei közül. 22 éve kiváló híre van az iskolának, a gyerekek jó tanulmányi eredményekkel távoznak, és megállják a helyüket a középfokú oktatási intézményekben. A pedagógusok elvárják a fegyelmezett munkát és magatartást, szigorú házirendet igyekeznek betartatni a diákokkal, de ez nem jelenti azt, hogy a vidámság, a játékos foglalkozások távol állnának az iskola pedagógiai módszereitől – tudtuk meg az igazgatónőtől.

Gombásiné Takács Gyöngyi beszámolt arról is, az induló két osztály semmiben nem különbözik egymástól, mindkét osztályban ugyanazok a követelmények. A katolikus iskolában már 1. osztálytól ismerkedhetnek a diákok az idegen nyelvvel (angol, német): 1. és 2. osztályban játékos formában, az írásbeliség mellőzésével. 3. osztálytól pedig emelt óraszámban folyik a nyelvoktatás. Az intézmény célja, hogy az általános iskola végére minél több diák megszerezze az alapfokú nyelvvizsgát. A sport tekintetében intenzív úszásoktatást választhatnak a gyerekek, és a heti öt testnevelés óra egyikén a néptánc alaplépéseit is elsajátítják a tanulók – jegyezte meg az igazgatónő.

A katolikus iskola ovisuli foglalkozásán elhangzott, további két alkalommal várja a kicsiket a Manó Tanoda, a következő alkalommal kézműves játszóházban ismerkedhetnek a leendő elsősök a tanítóikkal, készülve a húsvéti ünnepkörre.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!