27. alkalommal zajlott le a Heitler Lászlónéról elnevezett városi matekverseny


2014-03-12 15:27:44  | cikk: mo  | 


27. alkalommal zajlott le a Heitler Lászlónéról elnevezett városi matekverseny főképe

A Munkácsy Mihály Német Nemzetiségi Nyelvoktató Általános Iskola már több mint két évtizede megszervezi egykori pedagógusáról, Heitler Lászlónéról elnevezett városi matematikaversenyét. A megmérettetés rendkívül népszerű a diákok körében, évente több mint 100 tanuló jelentkezik a versenyre a város és környéke oktatási intézményeiből.

Heitler Lászlóné Erdélyi Ilona nagy odaadással vezette be diákjait a számok birodalmába. Heitler Lászlóné különleges személyiség volt, empatikus és rendkívül segítőkész. Órási segítséget és folyamatos támaszt nyújtott a pályakezdő, fiatal kollégák számára. A matematika-fizika szakos pedagógus 1961-ben került a kertvárosi általános iskolába, ahol 1988-ig, betegsége kezdetéig teljesített szolgálatot. Az intézmény egykori pedagógusáról elnevezett matematikaverseny szervezői vallják, tisztelt kolléganőjükről úgy emlékezhetnek meg méltóképpen, ha imádott szakterületét verseny formájában ápolják, gondozzák és viszik tovább. A motivációt pedig nem más adja, mint a Heitler Lászlónét ma is övező tisztelet.

A verseny első fordulóját egy hónappal ezelőtt rendezték meg, amelyre 2014-ben is több mint 100 diák jelentkezett 12 oktatási intézményből. A ma délután lebonyolított döntőn közel harmincan ültek asztalhoz, hogy összemérjék matematikatudásukat. Tóthné Nagy Judit, a matematika munkaközösség vezetője elmondta, a versenyen olyan matematikai példákkal, szöveges és logikai feladatokkal találkozhattak a gyerekek, melyek megoldása előzetes felkészülést, szakköri munkát igényel, de természetesen minden feladat az adott évfolyam tananyagára épül. A résztvevők száma visszaigazolás arra vonatkozóan, hogy a megmérettetésnek van létjogosultsága, a diákok szeretik a versenyfeladatokat és a vetélkedőt mindenképpen folytatni kell.

Piller Ádám már nem először vett részt ezen a versenyen, tavaly első helyezést ért el. A munkácsys diák elmondta, a megmérettetés viszonylag nehéznek mondható, de szívesen jelentkezik a versenyre. Sokféle feladattal kell megküzdeniük, vannak logikai és fizikai példák is – részletezte Piller Ádám.

A versenyen eredményesen szereplő diákok, az első három helyezett könyvjutalomban részesült. A feladatlapok javításában részt vettek az Észkerék Egyesület matematika szakos pedagógusai.

Képek:

Eredmények: 
4. osztály
1. Nagy Sarolta (Erkel)
2. Udvardy Kata (Erkel)
3. Baranyai Dominik (Vaszar)

5. osztály
1. Cserkuti Sándár (Munkácsy)
2. Licsauer Mártk (Szt. István)
3. Feczkó Csongor (Gyurátz)

6. osztály
1. Mészáros Loretta (Szt. István)
2. Áldozó Botond (Munkácsy)
3. Keresztes Boglárka (Weöres)

7. osztály
1. Mészáros Márton (Türr)
2. Piller Ádám (Munkácsy)
3. Horváth Dávid (Weöres)

8. osztály
1. Tibold Márton (Munkácsy)
2. Varga -Umrich Eszter (Türr)
3. Margl Roland (Tarczy)
Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!