Minden út járható a környéken


2010-02-11 08:11:23  | cikk: HuHa  | 


Minden út járható a környéken főképe
A tegnap este 8 óra tájban kezdődött havazás eredményeképpen eddig körülbelül 20 cm hó hullott térségünkben, de a bakonyi területeken ennél is többet is mértek. A Magyar Közút Nonprofit Zrt. munkagépei a Farkasgyepű térségében észlelt havazáskor kezdtek munkába és azóta is folyamatosan dolgoznak. Reggel 7 óráig az illetékességi területükhöz tartozó 360 km útszakaszból már 320 km-nyi területet végigjártak a hóekékkel és szükség szerint sóztak is a veszélyesebb területeken. Néhány kisebb bekötő út takarítására most indultak el a hóekék – tudtuk meg Polgár Elemértől, a pápai üzemmérnökség vezetőjétől. Az utak hókásásak, de mindenütt járhatóak, hóláncra a bakonyi útszakaszokon sincs szükség. A munkagépek folyamatosan járják és hómentesítik a térség útjait.
A Városgondnokság gépei és dolgozói is elkezdték már este a hóeltakarítási munkákat. Éjfélig mentek az ekék és a sószórók, majd hajnali 3 órától folytatták az ekézést 16 géppel és 20 dolgozóval. A város fő útszakaszain és utcáin már végigértek, hamarosan az apró mellékutcákba is eljutnak az ekékkel. Az utak, utcák hókásásak, de jól járhatóak. A Városgondnokság munkatársai 60 fővel és valamennyi munkagépükkel jelenleg is a hó eltakarításán dolgoznak – mondta el Buics Lajos kommunális csoportvezető.
Az időjárási előrejelzés szerint további havazás várható ma és holnap. Csapadékra szombaton már nem kell számítani, ekkor viszont a megerősödő szél okozta hófúvások nehezíthetik majd a közlekedést.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!