Nyílt nap és víztoronylátogatás lesz a Vízműnél


2014-03-12 12:17:40  | cikk: mo  | 


Nyílt nap és víztoronylátogatás lesz a Vízműnél főképe
A Pápai Vízmű Zrt. minden évben kiemelt figyelmet fordít víz világnapi rendezvényeinek megszervezésére. Nem véletlen, hiszen ez a legjobb alkalom arra, hogy felhívják a figyelmet a környezetvédelemre és a vízkészletek megóvására, valamint ezzel egyidejűleg biztassák a pápaiakat a csapvízfogyasztásra, hiszen a pápai víz rendkívül jó minőségű.

A Vízmű előadássorozattal, pályázatokkal, telep- és víztoronylátogatással készül a víz világnapjára. A 10-19 éves korosztály számára fotópályázatot írtak ki, míg az óvodások rajzpályázatban vehetnek részt. A gyermekalkotások és fotók beérkezési határideje március 17-e – hívta fel a figyelmet Szili Ágnes, a Pápai Vízmű Zrt. laboratóriumvezetője. Az alkotásokra március 18-át követően szavazni lehet a Vízmű honlapján, s az értékelések nyomán a gyerekek és fiatalok között közönségdíjat is kioszt a társaság. Az ünnepélyes díjátadás 21-én, a Jókai Mór Művelődési és Szabadidő Központ által szervezett városi víz világnapi rendezvényen lesz.

Természetesen nemcsak a gyermekek számára kínál programokat a Vízmű: a felnőtteket nyílt napra és víztoronylátogatásra várják március 20-án és 22-én. A nyílt napon megtekinthető a Vízmű gépparkja és bemutatják a gépek működését. A szakemberek részletesen beszámolnak arról is, hogyan tisztítják meg a csatornák csövein érkező szennyvizet a Pápai szennyvíztisztító telepen, védve ezzel környezetünket. Izgalmas lesz látni a kiváló karsztvíz lelőhelyét is. A nyílt napon megtekinthetők Pápa-Tapolcafőn a víztermelő kutak, valamint az UV sugárzással működő vízfertőtlenítő berendezés is.

A víztoronylátogatás tavaly is nagyon sikeres volt – jegyezte meg Szili Ágnes. A laboratóriumvezető elmondta, ebben az évben ismét lehetőséget biztosítanak arra, hogy az érdeklődők túrát tehessenek a víztoronyba. 219 lépcső, és a lépcsőzés végén csodálatos kilátás nyílik a városra és környékére. A túrán fény derül a víztorony történetére, a vízszolgáltatásban betöltött jelenlegi szerepére, és a jelentkezők átélhetik az 1500 köbméter víz alatti és feletti tartózkodás élményét.
A március 22-én 10 órakor esedékes programra előzetes bejelentkezés szükséges.

Jelentkezés: viznap@papaivizmu.hu címen vagy a (89)511-360-es telefonszámon

Képek:

nincsenek képek

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!