Magyar Kupa: Lombard Pápa – Diósgyőr 2-2


2014-03-11 16:57:33  | cikk: Haraszti Gábor  | fotó: Babos Petra  | 


Magyar Kupa: Lombard Pápa – Diósgyőr 2-2 főképe
A Magyar Kupa negyeddöntőjének első mérkőzésén döntetlennel ért véget a Lombard Pápa – Diósgyőr párosítás, miután 1-1-es félidő után a második játékrészben sem tudta egyik csapat sem a maga javára fordítani a meccset, végül 2-2 állt az eredményjelzőn a lefújást követően. A vendégek mindjárt a második percben Mohamadou Abdourman fejesgóljával lépéselőnybe kerültek, az egyenlítésre egészen a 40. percig várni kellett, ekkor Csizmadia Csaba szabadrúgásból egyenlített. A második félidőben Lazar Arsic szintén pontrúgásból volt eredményes, mellyel sikerült megfordítani az állást. A 69. percben Lazar Marjanović félfordulatból nagy gólt lőtt Horváth kapujába, ezzel alakult ki a 2-2-es végeredmény. A visszavágót, melyet március 26-án Diósgyőrben rendeznek Szivics Tomiszlav csapata várhatja kedvezőbb előjelekkel.

Lombard Pápa – DVTK 2-2 (1-1) Gsz.: Csizmadia, Arsic ill. Abdouraman, Marjanović

Tóth Bálint: Ebben a szerkezetben most játszottunk először, ez azonban még nem ok arra, hogy úgy kezdtük a meccset, ahogy. Most nem szeretnék arról beszélni, hogy hányan vagyunk és milyen minőségű játékosok állnak a rendelkezésemre, de azt látni kell, hogy ezek a gyerekek dolgoznak, hajtanak becsülettel, egy rossz szavam sem lehet rájuk. Még nem estünk ki a Ligakupából, a bajnokságból és a Magyar Kupából sem, van még egy visszavágó, szóval miért kellene lemondanunk a továbbjutásról? A mérkőzés hasonló volt, mint a Mezőkövesd elleni, mindkét oldalon voltak helyzetek, nyílt játékot láthattak a kilátogatók, bármelyik csapat nyerhetett volna.

Szivics Tomiszláv: Elégedett vagyok, azt gondolom ez egy jó mérkőzés volt, gratulálok a csapatomnak, nagyon jól játszottunk, küzdöttünk, támadtunk. A továbbjutás szempontjából azt gondolom jó eredményt értünk el, az idegenben szerzett két gól sokat számít. Jó pozícióból várhatjuk a visszavágót, persze hátravan még 90 perc, amin akármi történhet.

Lombard Pápa: Horváth G. - Nagy S. ('75 Struhar), Csizmadia, Jagodics, Présinger - Tóth G., Nagy T. ('66 Eszlátyi), Németh M. - Horváth R. ('46 Orosz), Griffits, Arsić

DVTK: Radoš - Vadász, Debreceni, Kádár, Husić - Marjanović, Abdouraman ('55 Nikházi), Elek, Gosztonyi ('75 Batioja)- Bacsa ('55 Grumic), Futács

Percről-percre:

Szeretettel köszöntjük Kedves Olvasóinkat 17 órától a Magyar Kupa negyeddöntőjének első mérkőzésén a Lombard Pápa Diósgyőr együttesét látja vendégül. Hazai és vendégoldalon is úgy vélekedett a vezetőedző, szeretnének olyan eredményt elérni, amivel a visszavágón esély kínálkozik a továbbjutásra. A mieink a Siófokon keresztül jutottak a legjobb nyolc közé, míg Szivics Tomiszláv fiai a Videotont búcsúztatták. A találkozót Becséri Dániel vezeti, segítői Erős Gábor és Horváth Zoltán.

A két csapat összeállítása:

Lombard Pápa: Horváth G. - Nagy S., Csizmadia, Jagodics, Présinger - Tóth G., Nagy T., Németh M., Arsic - Horváth R., Griffiths (cserék: Markek, Eszlátyi, Orosz, Struhar, Kenesei, Kulcsár, Venczel)

Diósgyőri VTK: Radoš - Vadász, Debreceni, Kádár, Husić - Marjanović, Abdouraman, Elek, Gosztonyi - Bacsa, Futács (cserék: Rajić, Alves, Gohér, Egerszegi, Nikházi, Grumić, )

Érkeznek a csapatok, a Lombard szokásos sárga-fekete mezében, a vendégek piros-fehér összeállításban.

’1 Elkezdődött a találkozó, a vendégek indították útjára a labdát.

’2 Máris vezet a Diósgyőr! Egy kis szöglet utáni beadást Abdouraman csúsztatott a jobb alsóba 0-1.

’8 Kis híján két góllal vezetnek a vendégek! Marjanovic jobb oldali centerezését három méterről rúgta fölé Bacsa Patrik.

Teljesen beszorítja kapuja elé a Diósgyőr a Lombardot, a mieink a félpályán is alig jutnak át, Radoš kapus percek óta nem is találkozott a játékszerrel.

’18 Tóth Gábor kapta a meccs első sárgáját, Eleket rúgta meg.

’22 Gosztonyi szabadrúgását öklözte ki Horváth, a kipattantót Elek belsőzte fölé.

’23 Abdouraman is besárgult, Griffiths-t rúgta fel.

’27 Az első Lombard lehetőséget Griffiths hagyta ki: Csizmadia keresztlabdáját Arsic lőtte a kapu elé, támadónk centikkel maradt le a beadásról.

’28 Megint Griffiths! Németh Milán tökéletes beadását ahelyett, hogy három méterről kapura bólintotta volna a támadó visszafejelte, de senki nem érkezett. 

’33 Gosztonyi remekül ugratta ki a jobb oldalon Marjanovićot, a középen érkező Bacsa lövésébe pedig beleléptek a védők, így került Futács elé, akinek kísérlete egy hazai bekkről vándorolt szögletre. 

’40 Egyenlített a Lombard! A kaputól 20 méterre szabadrúgáshoz jutottak a mieink, a labda mögé Csizmadia állt, aki a sorfal alatt kilőtte a jobb alsót 1-1.

’43 A tizenhatos előterében Nagy Sándor kapott vissza egy kényszerítőt Arsictól, rövid alsóba tartó próbálkozását Radoš ütötte szögletre.

’45+1 Véget ért az első félidő, melyen mindjárt a második percben Abdouraman bólintásával megszerezték a vezetést a piros mezesek, a játékrész hajrájában Csizmadia szabadrúgásból egyenlített.

’46 Folytatódik a mérkőzés, Horváth Richárd helyett Orosz Márk a pályán, Szivics mester nem cserélt.

’47 Arsic szögletét Griffiths fejelte három méterrel(!) fölé.

’51 Présinger röviden hazaadott labdáját kis híján megszerezte Futács.

’54 Marjanović kapott sárgát Arsic visszahúzásáért.

’55 Cserélnek a vendégek, Abdouraman és Bacsa le, Nikházi és Grumic be.

’66 Ismét cserélt Tóth Bálint, a sérült Nagy Tamás helyett Eszlátyi István kapott lehetőséget.

’69 Vezet a Lombard! Arsicot rúgták fel 18 méterre a kaputól, a jogosan megítélt szabadrúgás mögé maga a sértett állt, aki a sorfal felett a kapu jobb oldalába tekert 2-1.

’72 Kapufa! Csizmadia szabálytalanságát követően Gosztonyi végezhetett el szabadrúgást, a lövés megpattant a sorfalon, így becsapta Horváth kapust, a játékszer pedig a keresztlécen csattant. A kipattanót Nagy Sándor vágta ki.

’74 Egyenlített a Diósgyőr! Futács bal oldalról adott középre, ahol Marjanović 13 méterről félfordulatból a bal alsó sarokba bombázott 2-2.

’75 Kihasználta harmadik cseréjét is a Lombard, Nagy Sándort Struhar váltotta.

’76 Hatalmas Lombard helyzet maradt ki: Eszlátyi lépett ki remek ütemben, hat méterről lőhetett, ám Radoš jól zárta a szöget.

’80 Cserélt a Diósgyőr, Gosztonyi helyett Augusto Batioja Quintero jutott szóhoz.

’87 Németh Milánnak mutatta fel a sárga kártyát a játékvezető a Nikházi ellen elkövetett szabálytalanságért.

Három perc hosszabbítás.

’90+3 Véget ért a mérkőzés, a Magyar Kupa negyeddöntőjének első összecsapásán a Lombard Pápa – Diósgyőr találkozó 2-2-es döntetlennel ért véget. A visszavágót március 26-án 18 órától játsszák Miskolcon, a fiúk a bajnokságban március 14-én 19 órától - immár idegenben - szintén a Diósgyőrrel meccselnek.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!