Szemléletváltásra van szükség - Bemutatkozott az LMP Pápán


2014-03-11 15:41:36  | cikk: mo  | 


Szemléletváltásra van szükség - Bemutatkozott az LMP Pápán főképe
Pápán is lehet más a politika – jelentette ki Gerstmár Ferenc, az LMP megyei választmányának tagja. A politikus mai sajtótájékoztatóján a Veszprém megye 4. számú választókerületében induló egyéni képviselőjelöltet, Nyőgér Istvánt mutatta be. Tájékoztatott arról is, a Lehet Más a Politika Magyarország zöldpártja. A színeknek jelentése van, Gerstmár Ferenc szerint míg a piros és a narancs különböző érdekcsoportokat szolgál, addig a zöld a közösséget és a közösségek jövőjét tartja fontosnak.
- Arra készülünk, hogy a 2014-es országgyűlési választás után a Parlamentben bármilyen színezetű kormány is alakul, mi figyelni fogunk, és minden esetben meg fogunk szólalni, ha az emberek érdekeit sértő intézkedéseket kívánnak elfogadni – fogalmazott az LMP Veszprém megyei választmányának tagja.

Nyőgér István, az LMP választókerületi egyéni országgyűlési képviselőjelöltje szegedi felsőoktatási évei alatt került kapcsolatba a civil zöld mozgalmakkal. A jelenleg matematika és éneke-zene szakos pedagógusként tevékenykedő fiatalember Bakonyjákón él. Az LMP szervezetéhez tavaly nyáron csatlakozott.
Nyőgér István elmondta, a szemléletváltást kell szorgalmazni nemcsak a helyi kisközösségek tekintetében, hanem országosan is. Véleménye szerint amennyiben nem változik a rövid távú érdekek mentén zajló politizálás, akkor környezeti katasztrófa következhet be.
- A fenntarthatóság rendkívül fontos. Figyelnünk kell arra, hogy unokáink számára élhetőbb környezetet hagyjunk magunk után. Szemléletváltásra van szükség, hiszen kaotikus állapotok következhetnek be: drasztikusan csökkentenünk kell a széndioxid és az egyéb káros anyagok kibocsátását. Célom, hogy a fenntarthatóság értékrendje mellett álljak ki – fogalmazott a képviselőjelölt, majd hozzátette, szeretnék, ha a Parlamentben több képviselővel szerepelne pártjuk.
Az országgyűlési képviselőjelölt érdeklődésünkre elmondta, a pápai térség életének előmozdítása tekintetében helyben is alkalmazná az energiahatékonyság-növelő programot.
- Itt az épületek szigetelésére, felújítására, energetikai fejlesztésére kell gondolni. Ezzel lényegi, valódi rezsicsökkentést érnénk el, nemcsak a számok manipulálását. Csökkenne a környezeti terhelés és a fogyasztás, és a program új munkahelyeket is teremtene. Fontos a megújuló energiaforrások kiaknázása. Láthatjuk, hogy az elmúlt 24 politikai elitje nem a megújuló energiaforrások pártjára állt, hanem a rövid távú haszonlesésére. Fenntartható módon kellene fogyasztanunk az energiát, és csökkenteni a pazarlást – tájékoztatott Nyőgér István, majd hozzáfűzte, megválasztása esetén helyi zöld kört alakítana, mely a környezettudatos érdeklődésű személyeket fogná össze.

Képek:

nincsenek képek

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!