Nem mond le bajnoki álmairól a Pápai SE


2014-03-11 13:10:20  | cikk: Haraszti Gábor  | 


Nem mond le bajnoki álmairól a Pápai SE főképe
A Pápai SE sakk csapata az Ajkai ASSE otthonában idei utolsó mérkőzését játszotta a megyei első osztályú bajnokságban. A vendégeknél egy, a hazaiaknál két stabil kezdőjátékos hiányzott, a tét pedig nagy volt, hiszen sakkozóink egy nagyarányú sikerrel a győzelem mellett akár a bajnoki címet is begyűjthették volna. Bár a PSE 7-5 arányban legyőzte ellenfelét, mellyel a bajnokság mind a hat meccsét megnyerte, mégsem biztos, hogy első lesz. A fura helyzetről Kiss Csaba szakosztályvezető számolt be.
- Két dolog miatt sem lehetünk biztosak a bajnoki címben. Egyrészt vannak még elmaradt meccsek, melyeket jövő héten játszanak le – köztük egy Tapolca – ASSE meccs is, amely nagyban befolyásolja a bajnokság kimenetelét. Csak abban az esetben leszünk bajnokok, ha azon a mérkőzésen 7.5 – 4.5 arányú tapolcai siker születik. Ebben az esetben ugyanis mindhárom csapat ugyanannyi ponttal végezne és a gyűjtött meccspontok illetve az egymás elleni eredmények miatt mi lennénk az elsők. Sajnos nem az számít elsődlegesen, hogy az összes meccsünket megnyertük, hanem a megszerezhető összpontszám (táblapontok) a döntő, ami lehet, hogy valamelyik riválisunknak magasabb lesz, noha mi legyőztük őket. Kicsit igazságtalan ez, hisz csapatversenyeken általában már a meccspontszám szokott döntő lenni, nem a megszerzett táblapontok összege. Most tehát a remény maradt nekünk, hogy olyan eredmény születik a jövő héten, amely nekünk kedvező. A második helyet viszont semmiképpen sem tudjuk elveszíteni, bármilyen eredmény is szülessen jövő héten. Amennyiben lehetőségünk lesz rá - akár második helyezett csapatként, amennyiben az első helyezett nem kíván egy osztállyal feljebb lépni, vagy már van csapata az NB II-ben, akkor felkínálják a megyei második helyezett csapatoknak a lehetőséget - megpróbáljuk az osztályozót az NB II-be jutásért, hisz ezt a célt tűztük ki magunk elé öt évvel ezelőtt, amikor feleségem és jómagam átvettük a szakosztály irányítását.
A csapatból nyertek Gyutai Nándor, Varga Gyula, Margl Roland, Kerecsényi Zoltán és Kiss Csaba, döntetlent ért el Mezei Zsolt, Sashalmi Ádám, Hamzáné Gyimesi Andrea és Mayer Attila.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!