Pénteken kísérik utolsó útjára Szabó Sándort


2014-03-10 16:02:13  | cikk: Haraszti Gábor  | 


Pénteken kísérik utolsó útjára Szabó Sándort főképe
Február 26-án 82 éves korában elhunyt városunk sportéletének meghatározó, emblematikus egyénisége, Szabó Sándor, aki több mint húsz évig rúgta a labdát Pápán előbb a Petőfi, később a Textiles, majd a Vasas gárdájában. A kiváló sportember tagja volt a legendás NB II-es Textilesek, rendíthetetlen középhátvédként Dunántúl-szerte nagy tiszteletet és elismerést vívott ki magának. Az NB III-as Petőfiben 1948-ban lett igazolt labdarúgó az országosan ismert edző, dr. Kalocsay Géza kezei alatt. 1956-ban igazolt az NB II-es Textileshez, ahol számos nagy csatát vívott a felejthetetlen Beschoner, Vámos, Orbán védelem tengelyében. Ekkor a TF tanári diploma mellett már szakedzői képesítést is szerzett. Kemény, határozott, jól képzett labdarúgó volt, soha nem ragadtatta el magát, a sportszerűség mintaképének tartották. Bár az ETO, a Haladás és a Ferencváros is érdeklődött iránta, ő maradt Pápán, ahol 1970-es visszavonulását követően sem szakadt el szeretett sportágától, testnevelő tanárként, edzőként adta át tudását, irányította a Pápa Vasas és Textiles szakmai munkáját, előbbivel megyei bajnok lett, a másik gárdával az NB III-ban szerepelhetett, idővel a Pápai Egyesített Labdarúgó Club szakágvezetőjeként tevékenykedett. Edzősködése alatt rengeteg kitűnő labdarúgót nevelt ki, közéjük tartozik a Ferencváros és a spanyol Mallorca korábbi tagja, Limperger Zsolt is.

Szabó Sándortól március 14-én 13 órakor vesznek végső búcsút az Alsóvárosi temető ravatalozójában.

Nyugodjék békében!

Képek:

nincsenek képek

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!