Együtt mulattak - Nyugdíjas nőnap


2014-03-08 15:56:29  | cikk: mo  | 


Együtt mulattak - Nyugdíjas nőnap   főképe
A Pápai Nyugdíjasok Érdekvédelmi-Érdekképviseleti Egyesülete kiemelt rendezvényként tartja számon az évente megrendezett nyugdíjas nőnapot. A jó hangulatú program rangját mutatja az is, hogy az alkalmon minden évben nagy számban vesznek részt az egyesület tagjai. Sokan kiveszik a részüket a szervezésből és a műsor összeállításából. Baán Éva, a nyugdíjas egyesület elnöke örömét fejezte ki, hogy a program rendkívül népszerű, s hogy lassan új otthont kell találniuk a rendezvénynek, hiszen a Tarczy Lajos Általános Iskola aulája lassan kicsinek bizonyul a lebonyolításhoz.

A nőnapi ünnepségen a férfiak egy-egy cserepes virággal kedveskedtek az egyesület hölgytagjainak, de természetesen a versek és a dalok is a női nemet dicsérték. A rendezvényen szinte minden évben részt vesz dr. Kovács Zoltán országgyűlési képviselő és dr. Áldozó Tamás polgármester, akik nagy örömmel köszöntötték a szépkorú hölgyeket.
A városvezető a tegnapi, a Helyőrségi Művelődési Otthonban tartott nőnapi ünnepségen, a Honvéd Bajtársi Klub alelnökétől hallott frappáns köszöntőből idézett.
- A nők titokzatosságára utal ez a mondat: minden nő egy lakat, a kulcs pedig rajtunk lóg. Tisztelt hölgyek, nagymamák, anyukák, dédnagymamák! Maradjanak egészségesek és tartsák meg a következő nőnapi köszöntőig a frissességüket, kedvességüket. És jövőre ugyanitt, ugyanilyen jó hangulatban találkozunk ismét – szólt az egybegyűltekhez Áldozó Tamás.

Dr. Kovács Zoltán a nőkben rejlő szeretetről és impulzivitásról beszélt.
- A hölgyek akármilyen korban vannak, a bennük rejlő gondoskodás, szeretet, időnként talán túlzott aggodalmaskodás, mind olyan tulajdonságok, amelyek nélkül mi, férfiak sem léteznénk. A hölgyek időnként megijednek egy póktól, egy egértől, de ha baj van, a hátukon viszik a családot. Aki megérte a háborút, emlékezhet, abban az időben a nők talán még férfimunkát is végeztek, s közben nyugtatták a családot és összetartották. Ezt szem előtt kell tartanunk, el kell ismernünk és ki is kell mondanunk ezen a napon, és nemcsak ma, hanem az év minden napján – köszöntötte a hölgyeket az országgyűlési képviselő, majd egy pohár somlói borral koccintott egészségükre, melyet személyesen ajánlott fel a mai mulatságra.

Az egyesület irodalmi önképző köre, a férfikar és a tánckar színes és vidám összeállítással szórakoztatta a megjelenteket.

Képek:

nincsenek képek

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!