Lovagolni tanulnak a Weöres-iskolások


2014-03-08 15:14:48  | cikk: Babos Petra  | 


Lovagolni tanulnak a Weöres-iskolások főképe
A Weöres Sándor Általános Iskola egy sikeres TÁMOP pályázata, A pápai Weöres Sándor Általános Iskola, mint innovatív iskola című projekt keretein belül az ötödik osztályosok lovagolni tanulhatnak a pápai Lovasiskolában.
Tegyi Tibor érdeklődésünkre elmondta, a pályázat célja, hogy a mindennapos testneveléshez illeszkedjen a program.
- Intézményünk rendkívül jó kapcsolatot ápol a Lovasiskolával, ezért gondoltunk arra, hogy lovagolni tanuljanak a gyerekek, a két év alatt összesen húszan. A diákok tizennnégy alkalommal vehettek részt a foglalkozásokon, amelyeket mindig nagy izgalommal vártak.
- Nagyon jól érzem magam, szeretem a lovakat. A pacik barátságosak és kedvesek velünk. A kedvencem Monda, ő egy kicsit lassú és szelíd is - mondta Bognár Klaudia.
Kocsis Lászlótól, a Lovasiskola vezetőjétől megtudtuk, a gyerekek megtanulják, hogy hogyan is kell a lóhoz közeledni, de elsajátítják a nyergelést, kantározást, takarmányozást is.
- A foglalkozásokon a futószáron lovaglást, a lépést, ügetést gyakorolták elsősorban. Néhányan, főleg a bátrabbak, a vágtát is megpróbálták már. Még tanulniuk kell, hogy merjenek a lótól követelni, kicsit erélyesebben rászólni, de a kevés foglalkozás ellenére nagyon ügyesek, tehetségesek, reméljük, megszerették a lovassportot, s a szakkör után is fognak járni hozzánk.
A tanulók láthatóan nagy örömmel vesznek rész a programban, jól érzik magukat a Lovasiskolában, ahol kiváló a hangulat.


Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!