A nőket dicsérték a Bajtársi Klubban


2014-03-07 16:34:40  | cikk: mo  | 


A nőket dicsérték a Bajtársi Klubban főképe
A héten számos intézmény és helyi civil szervezet ünnepli a nőket a legkülönfélébb programok, műsorok keretében. A nőnapi műsorok sorát a Pápai Honvéd Bajtársi Klub nyitotta ma délután. A kellemes hangulatú délutánra sokan összegyűltek a Helyőrségi Művelődési Otthonban. A rendezvényen részt vett dr. Áldozó Tamás polgármester és Bocskay László önkormányzati képviselő is.

A program kiváló alkalom volt arra, hogy oklevéllel köszöntsék azokat a hölgyeket, akik lelkiismeretes munkát végeztek a bajtársi klub érdekében. A közösség érdekében huzamos időn át végzett önzetlen tevékenység és a klubmozgalom célkitűzéseinek megvalósításáért végzett kiváló munka elismeréseként oklevélben részesült Nagy Márta, Kepe Ferencné, Kozári Józsefné, Laczkó Sándorné, Rosta Jenőné, Szólás Mária és Varga Gyuláné. Az elismeréseket Major Anna, a Honvéd Bajtársi Klub elnöke adta át.

Az alkalmon elsőként Farkasdi Lajos nyugalazott őrnagy, a Honvéd Bajtársi Klub alelnöke méltatta a hölgyeket. Farkasdi Lajos frappáns, vidám beszédben köszöntötte a nőket, s nemcsak azokat a hölgyeket, akik a klub rendezvényeit látogatják, hanem mindazokat, akik a városban, a városért, a pápai közösségért tevékenykednek. A klub alelnöke Márai Sándor Köszönet a nőknek című írásával zárta gondolatait.
Farkasdi Lajos érdeklődésünkre elmondta, a klub férfitagjai minden évben nagy izgalommal és készülődéssel várják a nőnapot. Fontos számukra ez a nap, hiszen a nők egész évben értük tevékenykednek – fogalmazott, majd hozzátette – s ezt ők szeretettel, köszönetnyilvánítással és műsorral igyekeznek meghálálni, mivel a nő egy csodálatos teremtmény.

A nőnapi programon dr. Áldozó Tamás is köszöntötte a hölgyeket. A férfiak minden napja arról kellene, hogy szóljön, hogy keressék a szépet és a jót, s mindezt a nőkben találják meg. De van egy kitüntetett napja az évnek, amikor azok is dicsérhetik a nőket, akik kissé félénkebbek vagy feledékenyebbek.
- Tisztelt hölgyeim, köszöntöm önöket, mint édesanyákat, mint nagymamákat, mint feleségeket, s mint olyan jelenségeit ennek a világnak, akikért érdemes élni, akik miatt érdemes reggel felkelni és akik miatt érdemes este lefeküdni – fogalmazott a polgármester, majd megjegyezte, érezzék jól magukat a klub közösségben és az otthont adó épületben, amely még sokáig rendelkezésükre áll a jövőben is.

A köszöntőket követően a klub férfitagjai átnyújtották a Bocskay László által biztosított virágokat a megjelent hölgyeknek, majd Gosztola István versekkel dicsérte a női nemet. Az ünnepi műsorban fellépett a klub Vidám Nagyik elnevezésű énekkara, a Megafon Zenei Egyesület és a városi nyugdíjas egyesület tánckara is.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!