Bíróság elé áll a gázolaj tolvaj


2014-03-07 12:28:08  | cikk:  | 


Takácsiban élő öt fiatal buktatta le 2014 februárjában azt a tatabányai férfit, aki megalapozottan gyanúsítható azzal, hogy megcsapolta egy faluban parkoló kamion üzemanyag tartályát. A férfi 2014. március 7-én áll a Pápai Járásbíróság elé.
A rendelkezésre álló adatok szerint öt takácsi fiatal figyelt fel 2014. február 7-én 2 óra körül egy borozó parkolójában álló idegen gépkocsira. A járművet már korábban is látták, amint lassan körbejárt a faluban. Értesítették a rendőrséget a tapasztaltakról. A Pápai Rendőrkapitányság helyszínre érkező két járőre fél 4 körül igazoltatta az autóhoz érkező K. József tatabányai lakost. A férfi zavaros magyarázatot adott arra, mit csinál az éjszaka közepén a faluban, ezért a járőrök a gépkocsiját átvizsgálták. A gépjármű utasteréből és csomagtartójából üzemanyag lopásához használható eszközök kerültek elő.
A rendőrök munkáját önként segítő fiatalemberek az intézkedés idején körbejárták a falut. Felfedeztek egy utcán parkoló kamiont, amelynek üzemanyagtartálya mellett megtöltött műanyag kannák álltak. A rendőrök ezen információ birtokában az igazoltatott férfit előállították. K. József gyanúsítottként tett vallomásában elismerte, hogy el akarta lopni a kamionból a kannákba lefejtett üzemanyagot, de elszállítani már nem volt ideje az időközben felbukkanó rendőrautó miatt. A Pápai Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya a férfit őrizetbe vette, a Veszprémi Járásbíróság pedig elrendelte előzetes letartóztatását.
A Pápai Rendőrkapitányság Vizsgálati Osztálya a büntetőeljárás iratait 2014. március 4-én bíróság elé állítási javaslattal küldte meg a Pápai Járási Ügyészségnek.

Képek:

nincsenek képek