Böjti hitmélyítő esték az Immánuel Közösségi Házban


2014-03-06 22:33:29  | cikk: Babos Petra  | 


Böjti hitmélyítő esték az Immánuel Közösségi Házban főképe
Zsúfolásig telt ma estére az Immánuel Közösségi Ház a böjti hitmélyítő esték első alkalmára. Az igét Lovas András Budapest-Gazdagrét lelkipásztora hirdette.
A program kapcsán ifj. Márkus Mihály lelkipásztor érdeklődésünkre elmondta, hitmélyítő estéket évente kétszer, adventkor, illetve húsvét előtt, a böjti időszakban tartanak.
- Az adventi és a böjti időszak is egyaránt egy lelki ráhangolódás, felkészülés az ünnepre. Böjtkor a húsvétra készülünk. Az emberek sokan nem tudják, mit is jelent a böjt időszaka. A böjtöt sokan önkínzásnak tartják, hiszen ilyenkor meg kell vonni magunktól olyat, amit nagyon szeretünk. A böjt nem arról szól, hogy nélkülöznünk kell, hanem arról szól, hogy miért is teszem ezt. Ez az időszak egy lelki nagytakarítás, helyreállítás. Ilyenkor arra kell figyelnünk, hogy az Istennel többet legyünk, az Istennel való kapcsolatunkon javítsunk, rendbe tegyük, megerősítsük. Hamvazószerdán, vagyis tegnap kezdődött a böjti időszak. Ennek nem az a lényege, hogy nem eszem húst, hanem az, hogy ha nem eszem, azért tegyem, hogy ezzel is az Istennel való kapcsolatomat tudjam erősíteni - mondta a lelkipásztor.
A hitmélyítő programon a három sátáni kísértésről beszélt az igehirdető.
A böjti alkalmak holnap és szombaton folytatódnak, melyre szeretettel várnak minden érdeklődőt 17 óra 30 perctől az Immánuel Közösségi Házban.


Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!