Bevezetik a belvárosi mobilparkolást – Ülésezett a képviselő-testület


2014-03-06 21:28:29  | cikk: pt  | fotó: pt  | 


Bevezetik a belvárosi mobilparkolást – Ülésezett a képviselő-testület főképe
A városban működő szavazatszámláló bizottságok tagjainak megválasztásával kezdődött a helyi önkormányzat képviselő-testületének ma délelőtti ülése. A Pápai Járási Hivatal tanácstermében lezajlott ünnepélyes esemény a 31 szavazókörhöz tartozó három-három szavazatszámláló bizottsági tag és egy-egy póttag eskütételével zárult. Ezt követően a – teljes létszámban megjelent – testület hat napirendi pontot tárgyalt a Városháza nagytermében, illetve a képviselők ellátogattak a közelmúltban fenntartóváltáson átesett Gróf Esterházy Kórházba is.

A képviselő-testület ülésén módosították a város 2013. évi költségvetését, majd tárgyaltak az önkormányzat jelképeiről (címer, pecsét, zászló) és azok használatáról, amiket ezentúl térítésmentesen lehet igénybe venni. Döntés született a belvárosi mobilparkolás bevezetéséről is. Ennek értelmében az autósok mobiltelefonon keresztül válthatnak majd parkolójegyet egyes parkolókba – ez a rendelet 2014. július elsejével lép életbe.
Az ülésen egészségügyi téma is napirendre került: az adott esztendőben a 13. életévüket betöltő pápai lányok esetében – meghatározott feltételek mellett – a méhnyakrák és a nemi szemölcsök elleni védőoltás-sorozat második, illetve harmadik oltását továbbra is átvállalja az önkormányzat.

A vegyes ügyekben a képviselők egyebek mellett arról határoztak, hogy önerőt biztosítanak a kórház, valamint a zsinagóga egy-egy pályázatához, továbbá felújíttatják a város azon első világháborús emlékműveit, melyek állapota ezt igényli. (Dr. Áldozó Tamás polgármester az ülésen képviselői kérdésre megjegyezte, az idén sajnálatos kitörésének évszázados évfordulójához érkező első világégés magyar hőseinek tiszteletére városi megemlékezést is tartanak majd.) Az óvodai beíratások időpontját május 12-ére és 13-ára jelölték ki a városvezetők. A testület döntésének köszönhetően Pápa Város Önkormányzata a jövőben együttműködik Farkasgyepűvel az egészségügyi szolgáltatások terén.

A képviselőtestület mai tanácskozása a Gróf Esterházy Kórházban fejeződött be, ahol dr. Vörös Ibolya kórházigazgató főorvos tájékoztatást adott az általa irányított egészségügyi intézmény működéséről, tervezett fejlesztéseiről és a további célokról, tervekről.

Képek:


Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!