Az emberek bíznak a kormányban - Fórumot szervezett a KÉSZ és a KDNP


2014-03-06 19:28:18  | cikk: mo  | 


Az emberek bíznak a kormányban - Fórumot szervezett a KÉSZ és a KDNP főképe
Magyarország jobban teljesít – jelentette ki dr. Latorcai János, a Parlament alelnöke, a KDNP országos választmányának elnöke a Keresztény Értelmiségiek Szövetsége pápai csoportja és a Kereszténydemokrata Néppárt helyi szervezetének közös rendezvényén. A fórumot megelőző sajtótájékoztatón dr. Hauber Károly, a KDNP helyi szervezetének elnöke azt hangsúlyozta, számos alkalommal és számos helyen állították fel standjukat, aláírásokat gyűjtve a közelgő választásokra. A helyi elnök kiemelte, legfontosabb tapasztalatuk az volt, hogy az emberek nem félnek. Sem azok, akik aláírásukkal támogatták a pártszövetséget, sem pedig azok, akik más véleményt osztanak.
- A másik fontos tapasztalat, hogy dr. Kovács Zoltánt, a Fidesz-KDNP képviselőjelöltjét tisztelik, kedvelik a választópolgárok. Látszik az is, hogy az emberek nagyon sokat várnak a pártszövetségtől. Sokan fogalmazták meg rövid- és hosszú távú problémáikat. Az állampolgárok részéről megmutatkozó elvárások reálisak, hiszen ezeket a négy év tapasztalataira építik – fogalmazott dr. Hauber Károly.

Dr. Kovács Zoltán országgyűlési képviselő a fórum kapcsán elmondta, a rendezvényre dr. Latorcai Jánost, a KDNP országos választmányának elnökét hívták meg, hiszen a Kereszténydemokrata Néppárt, amely szövetségben áll a Fidesszel, így kiválóan meg tudja mutatni önálló arcát.

Sok még a tennivaló, de az a négy év, ami mögöttünk van, bizonyított – szögezte le a sajtótájékoztatón Latorcai János. Magyarország jobban teljesít, mint 2010-ben, amikor a Fidesz-KDNP megkezdte a kormányzást.
- Nem volt könnyű feladat. Ha csak a parlamenti munkát tekintjük, több mint 800 törvényt alkottunk meg. Egy olyan volumenű munkát végeztük, amelyre a rendszerváltást követően lett volna szükség. Csak most születtek meg azok a törvények, amelyek meghatározzák azt az utat, amelyet valóban rendszerváltásnak lehet nevezni – tette hozzá a politikus.

Latorcai János hangsúlyozta, a Parlament beváltotta a hozzáfűzött reményeket, stabil volt a működése, ahogyan a kormánynak is. Ezt bizonyítják a nemzetközi találkozók, még ha az Európai Unió részéről néha kemény támadások érték is a miniszterelnököt. A KDNP országos választmányának elnöke megjegyezte azt is, számos teltházas fórumon vett részt azt elmúlt hetekben. Kijelentette, az emberek érdeklődőek, nincs politikai apátia. Az ellenzéki pártok részéről hallható – a valóságtól elrugaszkodott – kijelentésekkel szemben, az emberek bíznak a kormányban – fogalmazott Latorcai János.

A ma délutáni fórumon dr. Hauber Károly köszöntötte a megjelenteket, majd dr. Kovács Zoltán foglalta össze a kormány eltelt négy évének munkáját.
A Fidesz-KDNP országgyűlési képviselője azt hangsúlyozta, Bajnai Gordon 2010-ben 500 milliárd forint hiánnyal adta át az országot. Veszélyben volt a közalkalmazottak bére, a nyugdíjkifizetések, az állam működtetése – tette hozzá. Dr. Kovács Zoltán beszélt a különadók bevezetéséről, a végkielégítések megadóztatásáról, a családtámogatási rendszerről, az egészségügyi reformról, az úthálózat fejlesztéséről, az oktatási rendszer átalakításáról, valamint a médiatörvényről. A politikus végül köszönetét fejezte ki mindazoknak, akik aláírásukkal támogatták a Fidesz-KDNP pártszövetségét.

A programon Latorcai János számadatokkal támasztotta alá az elmúlt négy esztendő munkáját. Megítélése szerint a számok mutatják meg legtisztábban: Magyarország jobban teljesít.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!