Regionális fizika- és matekverseny a Munkácsyban


2014-03-05 19:26:25  | cikk: Babos Petra  | 


Regionális fizika- és matekverseny a Munkácsyban főképe
A Jedlik Ányos magyar természettudós, feltaláló nevéhez fűződő fizika-és matematikaverseny regionális fordulóját hagyományosan a Munkácsy Mihály Német Nemzetiségi Nyelvoktató Iskolában rendezték meg ma délután.
Megyeriné Borsó Éva igazgatótól megtudtuk, a megmérettetésnek már volt egy előzetes fordulója, melyből a legjobb kilenc diák került be a regionális versenyre a Munkácsyból és a Refiből. A 80 perces verseny a fizika és a matematika tananyagon alapul, de vannak nagyon elgondolkodtató, szöveges, összetett feladatok, amiben persze sok a számítás is. A hat-hét feladatból álló versenyt a felkészítő tanárok javítják majd ki. A legjobbak juthatnak tovább az országos versenyre, melyet májusban rendeznek meg Nyíregyházán - mondta az igazgatónő.
A tanulók nagyon sokat készültek a megmérettetésre. Cserkuti Sándor 5. osztályos tanuló már másodszor méretteti meg magát a rangos versenyen. A fiatal fiú elmondása szerint nagyon sokat készült, járt korrepetálásra is, hiszen a tanórai felkészülés nem elég a sikerhez. A tavalyi évben Sándor a kategóriájában második lett az országos versenyen.
A regionális verseny minden résztvevője oklevélben részesült.


Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!