EB volt Pápán, de vajon lesz kézilabda is?


2009-08-23 22:47:19  | cikk:  | 


Másodikok lettek a lányok, mi legföljebb azzal vigasztalódhatunk, hogy a két norvég-magyar közül a jobbikat láttuk Pápán. Az a keddi csarnokbéli derbi volt az Európa Bajnokság első igazi, forró hangulatú mérkőzése, az a meccs, amelyikre fél órával kezdés előtt kellett érkeznie annak, aki látni is akart valamit. Megismertünk remekül küzdő magyar lányokat, néhány olyan egyéniséget mindkét oldalon, aki hazája válogatottjának meghatározó klasszisa lehet az elkövetkező évtizedben: magyar oldalon a felvidéki, imelyi Zácsik Szandrát és a győri Kovacsics Anikót elsősorban is.
De nemcsak róluk szólt az EB. Sinka László, a kézilabda szövetség elnöke példaértékűnek minősítette a szervezők munkáját, dícsérte a kézilabdát szerető és értő pápai szurkolókat. A következő, 2011-es, Hollandiában rendezendő EB szervezői is nálunk tanulmányozták a szervezéssel járó feladatokat. De voltak más hollandok is, narancssárgába öltözött szurkolók, mint ahogy jöttek norvégok, németek, svédek, dánok is, "eredetiek", meg pápaiak is, az az a nehéz légiszállító ezred katonái családtagjaikkal egyetemben.
Sokan vitték jóhírünket szerte a világba, ezen felül talán ha még egyet kívánhatnánk, az az lenne: legyen újra pápai női kézilabda is! Legalább egy csapatra való tehetséges, ifjú hölgy bizonyára akad középiskoláink falai között; közel a jó példa, Győrött az általános és középiskolák, valamint a kézilabda klub együttműködésének köszönhetően valósággal ontják a tehetségeket. Ha az ottani rendszert Pápán nem is tudjuk átvenni, azért egyet léphetnénk előre. Ne feledjük, a legmagasabb csúcsokra vezető út is az első lépéssel kezdődik...


Képek:

nincsenek képek

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!