Rendeleteket véleményeztek, beszámolót hallgattak meg - Ülésezett a kéttornyúlaki és a borsosgyőri testület


2014-03-04 19:43:16  | cikk: mo  | 


Rendeleteket véleményeztek, beszámolót hallgattak meg - Ülésezett a kéttornyúlaki és a borsosgyőri testület főképe
Megtartotta soron következő ülését a kéttornyúlaki és a borsosgyőri városrészi önkormányzat ma délután. Mindként testület egyhangúlag elfogadásra javasolta a csütörtöki városi képviselőtestületi ülésen tárgyalandó rendelettervezeteket. A Kovács Tiborné, Magvasi Józsefné, Szabó Attiláné és Velti József, valamint a Varga Zoltánné és Tóth József képviselők részvételével zajló kéttornyúlaki és borsosgyőri testület Máté István elnökletével véleményezte a városi képviselőtestület renelettervezetét az önkormányzat jelképeiről és azok használatáról, a belváros közlekedéséről valamint a méhnyakrák és nemi szervi szemölcsök elleni védőoltás támogatásáról.
Az ülésen elhangzott, a belváros közlekedési rendjéről szóló rendelet módosítására a parkolás tekintetében július 1-jén hatályba lépő mobiltelefonos díjfizetés bevezetése miatt van szükség, míg a méhnyakrák és nemi szervi szemölcsök elleni védőoltásról szóló rendelettervezet kapcsán arra hívták fel a figyelmet, hogy a szabályozás szerint – amennyiben a szülő igényli – a Humán Papilloma Vírus elleni első védőoltást a szülő fizeti, majd ennek igazolását követően a második és harmadik védőoltás költségét téríti az önkormányzat. A rendelettervezeteket mindkét településrészi önkormányzat testülete elfogadásra javasolta.

A részönkormányzatok tájékoztatót hallgattak meg a Gróf Esterházy Kórház és Rendelőintézeti Szakrendelő működéséről, gazdálkodásáról, különös tekintettel a fenntartóváltás hatásaira. Dr. Vörös Ibolya az ülésen részletes szóbeli kiegészítéssel élt a kórházról szóló beszámoló tekintetében. A főigazgató leszögezte, a 2012. május 1-jén bekövetkezett fenntartóváltás mérföldkőnek számít az intézmény életében. A változás a betegellátást nem befolyásolta. A főigazgató szólt az osztályos felépítésben végbement változásokról, a járóbeteg-ellátás megerősítéséről, a szakmai fejlődésről és a szakképzésekről, valamint a kiemelkedő fejlesztésekről. Ezek között említette a rehabilitációs osztály fejlesztését és azt a nagyszabású projektet, melynek nyomán új épületszárnyba költözik a belgyógyászati betegellátás és a kórbonctan, valamint nagyszabású műszerpark-fejlesztés hajtanak végre. Dr. Vörös Ibolya kijelentette azt is, a kórház a fenntartóváltást követően is ugyanolyan feltételek mellett látta el feladatát, hozzátette, dolgozói létszámuk nem változott. A képviselők a beszámolót elfogadásra javasolták.

A részönkormányzati testületi üléseken elhangzott mind a Kéttornyúlaki SE, mint a Borsosgyőri SE és a Borsosgyőri Ifjúsági SE a 2013-ban kapott támogatásokról szóló elszámolását rendben találták. Az elszámolást a képviselők elfogadták.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!