További öt képviselőjelöltet vett nyilvántartásba a bizottság tegnap


2014-03-04 13:27:36  | cikk: mo  | 


További öt képviselőjelöltet vett nyilvántartásba a bizottság tegnap főképe
Tegnapi ülésén öt képviselőjelöltet vett nyilvántartásba az Országgyűlési Egyéni Választókerületi Választási Bizottság. Az egyéni választókerületben indulni szándékozó jelölteknek március 3-án 16 óráig kellett összegyűjteniük az induláshoz szükséges, legalább 500 érvényes ajánlást. A választási iroda ellenőrizte a beérkezett ajánlóíveket, majd az Országgyűlési Egyéni Választókerületi Választási Bizottság nyilvántartásba vette Pászli Ferencet, a Zöldek Pártja, Mészáros Szabolcsot, az Elégedetlenek Pártja, Nyőgér Istvánt, a Lehet Más a Politika, Horváth Sándort, a Magyarországi Cigánypárt és Hernádi Tamást, a Jólét és Szabadság Demokrata Közösség képviseletében.

Dr. Nagy Krisztina tájékoztatott arról is, a választási bizottság hat jelölt visszautasításáról döntött. A választókerületi választási iroda vezetőjének jogi képviselője elmondta, három jelölt azért nem indulhat az országgyűlési választásokon, mert a bejelentést határidőn kívül tették meg, míg további három képviselőjelölt nem rendelkezett a megfelelő számú, azaz legalább 500 érvényes aláírással.

Nagy Krisztina hozzátette, további két képviselőjelölt bejelentése érkezett még határidőn belül, a választási bizottság a bejelentést követő három napon belül dönt nyilvántartásba vételükkel kapcsolatban.

A Nemzeti Választási Iroda honlapja szerint a veszprém megyei 4. számú választókerületben eddig 10 képviselőjelöltet vettek nyilvántartásba.

A választási iroda vezetőjének jogi képviselője megjegyezte azt is, a jelöltek és a jelölőszervezetek egy tagot delegálhatnak az országgyűlési egyéni választókerületi választási bizottságba. A Fidesz-KDNP élt ezzel a jogával, és dr. Pölöskei Attilát delegálta.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!