Magyarországnak új alternatíva kell – Mesterházy Attila járt Pápán


2014-03-03 14:32:35  | cikk: mo  | 


Magyarországnak új alternatíva kell – Mesterházy Attila járt Pápán főképe
A pápai választópolgárokkal találkozott Mesterházy Attila, a baloldali összefogás miniszterelnök-jelöltje. A szocialista politikus több településen megfordult ma, Pápáról pedig Győrbe, egy lakossági fórumra indult tovább. Az összefogás miniszterelnök-jelöltje a belvárosban tett sétáját megelőzően sajtótájékoztatón foglalta össze álláspontját.

Mesterházy Attila az élelmiszeripar és a mezőgazdaság jelenlegi helyzetével kapcsolatos aggályainak adott hangot. A kormánynak olyan gazdaságpolitikát kell kialakítania, amely a növekedést és a munkahelyteremtést szolgálja, és külön figyelmet kell szentelni a mezőgazdasággal, valamint az élelmiszerfeldolgozással kapcsolatos projekteknek, gazdasági ágazatoknak.
- Szeretnénk, ha újabb és újabb iparágak teremtődnének, például a zöldgazdaság területén. De emellett fontos lenne, ha az élelmiszerfeldolgozás és a szolgáltatóipar is sokkal nagyobb teret kapna – fogalmazott Mesterházy, majd hozzátette, a mezőgazdaságot kitörési pontként értelmezik, amellyel újabb munkahelyeket lehet létrehozni, hiszen Magyarország adottságai alkalmasak arra, hogy az ország komoly mezőgazdasági termelővé és élelmiszeripari hatalommá váljon.

A miniszterelnök-jelölt szólt a közelmúltban nyilvánosságra hozott adatokról is. Mesterházy közölte, Szlovákia lett Magyarország második legnagyobb export- és harmadik legnagyobb importpartnere. Véleménye szerint ez az adat rámutat arra, hogy a mezőgazdasági termékek „papíron történő utaztatása”, ezzel együtt az áfacsalás jelentős méreteket öltött.
- Ez komoly károkat okoz Magyarországnak, ezért több szempontból is jó megoldás volna, ha csökkentenénk az alapvető élelmiszerek árát és bővítenénk ezek körét. Egyik oldalról fehéríti a gazdaságot, hiszen értelmetlenné válik az áfacsalás, másrészt segíti a kisebb keresetű magyar családok megélhetését, nem beszélve arról, hogy a nagyobb fogyasztás, nagyobb piacot is jelent a mezőgazdasági termelők, feldolgozók számára – jelentette ki az összefogás jelöltje, majd megjegyezte, az árak mérséklését az áfakulcs 5 százalékra történő leszállításával érnék el.

Mesterházy Attila beszélt a földügyekről is. Megítélése szerint Magyarországon nem azok kapták a földeket, akik megművelik. Éppen ezért kormányra kerülésük esetén felül fogják vizsgálni a pályázati rendszert, és kiszűrik a jogszerűtlenségeket – jelentette ki a politikus.

A sajtótájékoztatót követően Mesterházy Attila, Gőgös Zoltán, a 4. számú választókerület szocialista országgyűlési képviselőjelöltje és a baloldali összefogás helyi pártszervezetei együtt sétáltak át a belvároson, érintve a Fő teret, majd a Kossuth-szobornál találkoztak a választópolgárokkal. Az összefogás jelöltjei azt hangsúlyozták, Magyarországnak kormányváltásra van szüksége és ehhez új alternatívát kell felmutatni. Az összefogás szerint április 6-a után Mesterházy Attila lesz az ország miniszterelnöke.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!