Farsangi parádé a színházban


2014-03-02 19:20:57  | cikk: mo  | 


Farsangi parádé a színházban főképe
A Kultúrházak éjjel-nappal elnevezésű programsorozatban a szervezők minden korosztály számára kínáltak programokat. A hétvégi rendezvénysorozat nyitó- és záróprogramja is a farsang jegyében telt. Előbbit az idősebb korosztály mulattatására, utóbbit a legkisebbek szórakoztatására szervezték. Így állt össze a mai farsangi családi délután programja, mely gazdag kikapcsolódást jelentett a kicsik számára.

A Jókai Mór Művelődési és Szabadidő Központ emeleti előadótermében a hagyományos játszóházban készítettek a gyerekek kiszebábot, maszkot, sípot, de arcfestésen is részt vehettek és a lufihajtogató bohócok is kizárólag az ő kedvüket keresték.

A földszinti és az emeleti előtérben is számos játékot próbálhattak ki a résztvevők. A Játékok Palotája rengeteg logikai, népi vagy éppen óriásjátékkal örvendeztette meg a színházépületbe látogatókat. Az animátorok vetélkedőre is várták a családokat, melyen szóba kerültek a farsangi népszokások és hagyományok.

Nem farsang a farsang jelmezes felvonulás nélkül. A gyerekeket a nagyszínpadon várta Hanci és Satyka, a Szó és Kép Színpad vidám bohócai, akik jelmezversenyre invitálták a gyerekeket. Sokféle kreatív maskara született a mai napra. Lovaslány, csiga, kalóz, seriff, pókember, boszi, menyasszony, cica.. de még sokáig sorolhatnánk. Tamás Zsófi például rongybabának öltözött, jelmezét pedig keresztanyja varrta. A kislány Csikvándról érkezett a programra, és nagyon jól érezte magát a játszóházban. Elárulta azt is, hogy az ugrálóvár tetszett neki a legjobban. Csakúgy mint, Boldis Noel. A kis kalóz szintén nagy örömmel jött el a családi délutánra, és láthatóan büszkén mutatta be jelmezét a többieknek.

A farsangi program a Panni és a kutyusok című zenés interaktív műsorral zárult, melyben a legismertebb gyermekdalok szórakoztatták az ifjú közönséget.

Képek:

nincsenek képek

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!