Pápa is csatlakozott az ökumenikus női világimanaphoz


2014-03-02 15:53:21  | cikk: mo  | 


Pápa is csatlakozott az ökumenikus női világimanaphoz főképe
Az ökumenikus világimanap gyökerei rendkívül mélyre, körülbelül az 1870-es évekre nyúlik vissza. A kezdeményezés világszerte elterjedt, mindig fiatalabb és fiatalabb generációk karolták fel, s így minden évben meg tudott újulni. Pápán évente más-más felekezet imaházában tartják, és ezúttal a Szent Anna Plébánia szervezésében valósult meg a KALÁSZ, vagyis a Katolikus Lányok Asszonyok helyi csoportja közreműködésével.

Minden esztendőben egy-egy ország női bizottsága készíti el az imanapi liturgiai anyagát, amelyet elküld más országoknak. 2014-ben az egyiptomi nők vállalták fel a missziót, akik az egész világ keresztény hívőinek figyelmét irányítják magukra.
Bele sem gondolunk, milyen fontos, hogy az éltető víz elárassza a pusztaságot. Ahogy abba sem, milyen az, ha keresztény hitünk miatt másodrendű állampolgárok vagyunk. Az egyiptomi kopt asszonyok által előkészített imanapi anyag mindkettőre emlékeztet – derült ki a Szent Anna templomban tartott programon. Pataki Mátyásné úgy fogalmazott, Isten az éltető víz, a tiszta forrás, melyhez mindig vissza kell találnunk és elvezetni másokat is. Fontos, hogy istenhitünket ne veszítsük el, és ennek szellemében cselekedjünk a hétköznapokban is – üzeni a világimanap.

Az ökumeikus női világimanaphoz ebben az évben is csatlakozott a baptista, a református és az evangélikus egyház.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!