Kenesei gólja egy pontot ért a Lombardnak


2014-03-01 18:17:55  | cikk: Haraszti Gábor  | fotó: nso.hu  | 


Kenesei gólja egy pontot ért a Lombardnak főképe
Az OTP Bank Liga 18. fordulójában a Rákóczi Stadionban vágott neki az idei bajnoki küzdelmeknek a Lombard Pápa. A sereghajtó ellen Tóth Bálint a Szűcs - Tóth G., Struhár, Sekour, Présinger - Eszlátyi, Kulcsár K., Németh M., Tajthy - Kenesei, Orosz kezdő tizenegynek szavazott bizalmat, míg a másik oldalon Selymes Tibor nyolc(!) külföldi, és három magyar labdarúgóval igyekezett megtenni az első lépéseket a bennmaradás felé. A találkozó előtt egyperces néma gyászszünettel emlékeztek meg a héten elhunyt Novák Dezsőről. Az nso.hu tájékoztatása szerint a hazaiak uralták a találkozó első felét: előbb Firtulescu lőtt éles szögből az oldalhálóba, majd Jammeh bombázott 25 méterről a kapu fölé. A 29. percben Okuka Firtulescut hozta játékba, akinek nyolc méteres lövése egy védőről pattant szögletre. A hazai fölény a 31. percben érett góllá, Jammeh bal oldali beadása után a labda Balázs Benjámin elé került, aki 12 méterről, jobbal a kapu jobb alsó sarkába lőtt 1–0. A gól után Tóth Bálint rögtön cserélt, Tajthy Tamást Nagy Tamás váltotta A 39. percben Kenesei egyenlíthetett volna, ám Kulcsár Kornél indítását 14 méterről a kapujából kilépő Antal Botondba lőtte. A szünetben Kulcsár helyett Griffiths kapott lehetőséget. A nem túl eseménydús második félidő is hazai helyzettel indult, Florean jobb oldali beadására Kovács érkezett középen, nyolc méterről megeresztett lövését Szűcs bravúrral hárította. A 78. percben Sekour 30 méteres, jobb alsó sarokba tartó szabadrúgását Antal ütötte a mezőnybe. Hat perccel később egyenlített a Lombard, egy szabadrúgás mögé Kenesei Krisztián állt, lövése megpattant Griffithsen, így a labda Antal fölött a kapu jobb oldalába került 1–1. A folytatásban több helyzet nem alakult ki, így az eredmény sem változott, a Lombard kis szerencsével egy pontot el tudott hozni Kaposvárról. A csapat március 4-én kedden 16 órától a Ligakupa középdöntőjének visszavágóján a Kecskemétet látja vendégül, a bajnokságot március 7-én pénteken 19 órai kezdettel a Mezőkövesd együttese ellen folytatja.

Kaposvár – Lombard Pápa 1-1 (1-0) Gsz.: Balázs ill. Kenesei

Kaposvári Rákóczi: Antal B. - Kovács O. ('69 Diallo), Lebbihi, Mbemba, Okuka, Coroian - Balázs B., Firtulescu ('85 Bőle), Mulemo - Jammeh ('56 Kink), Florean

Lombard Pápa: Szűcs - Tóth G., Struhár, Sekour, Présinger - Eszlátyi ('87 Csizmadia), Kulcsár K. (’46 Griffiths), Németh M., Tajthy (’33 Nagy T.) - Kenesei, Orosz M.

Képek:

nincsenek képek

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!