Húsz éves a Black Bunny Rock ’n Roll Club


2014-03-01 10:53:58  | cikk: Haraszti Gábor  | 


Húsz éves a Black Bunny Rock ’n Roll Club főképe
Dupla teltházas gálával ünnepelte fennállása 20. évfordulóját a Black Bunny Rock ’n Roll Club. A Jókai Mór Művelődési és Szabadidő Központban egykori és jelenlegi táncosok, családtagok, barátok gyűltek össze, hogy közösen elevenítsék fel az elmúlt esztendők legnagyobb sikereit és egy gálaműsor keretein belül megünnepeljék ezt a jeles dátumot. Pápán 1992-ben indult az első akrobatikus rock and roll tanfolyam Kuti Szabolcs vezetésével. A lelkes és kitartó munkának köszönhetően a csapat 1994-ben egyesületté alakult, és felvette a Black Bunny Rock and Roll Club nevet. Kuti Szabolcs munkahelyi elfoglaltságai Budapestre szólították, így az egyesületet 1996 óta Szegediné Murai Dóra vezeti. Az eltelt idő alatt a klub számos kiváló táncost, versenyzőt nevelt ki, a nyugat-dunántúli, területi és országos versenyeken kívül a csapat világszinten is hatalmas sikereket ért el, elég csak a junior világbajnoki első helyezésére, Európa bajnoki aranyéremre, Világkupa győzelmekre gondolni. A jubileumi gálát Kuti Szabolcs nyitotta meg, beszédében úgy fogalmazott, évtizedek óta nagyon jó szakmai munka folyik az egyesületen belül, úgy látja, a klub emberileg és szakmailag sokkal többet ért el, mint amit annak idején megálmodott. Szegediné Murai Dóra 18 éve áll az egyesület élén, mint mondta nagyon szeret a gyerekekkel foglalkozni és alig vette észre, hogy eltelt 20 esztendő.
- Nagyon nehéz lenne egy konkrét dolgot kiemelni az elmúlt időszakból, minden egyes momentumra szívesen emlékszem vissza, rengeteg szép sikert értünk el, a versenyeredmények mellett emlékezetesek a gálák, táborok, a gyerekek reakciói, az edzések hangulata, a közös élmények, kirándulások. A jubileumra egy gálában gondolkodtunk, de annyi jegyigénylés érkezett, hogy nagy örömmel vettünk tudomásul, hogy két előadást kell tartanunk. A gyerekek jól érzik magukat a rivaldafényben, már a kezdő piciknek is elkészültek a ruháik és ők is élvezik a gálát körülvevő hangulatot. Új koreográfiákkal is készültünk a mai napra, van olyan műsorszám, amit szeptember óta gyakorlunk, a közönség a decemberi Winter Show-ból is láthat egy-egy táncot. Bízom benne, hogy hasonlóan sikeres lesz a mai este és a következő 20 esztendő is.
A közönségnek ezúttal sem kellett csalatkoznia, a kezdők, a haladók, a versenyzők mind rászolgáltak a vastapsra és nyugodtan elmondhatjuk, hogy a szervezőknek sikerült az alkalomhoz méltó estét varázsolni a színházterembe.

Képek:

nincsenek képek

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!