Hurka, kolbász, pecsenye – megkezdődött az I. Pápai Böjtelő


2014-03-01 10:50:14  | cikk:  | 


Hurka, kolbász, pecsenye – megkezdődött az I. Pápai Böjtelő főképe
Nem sokkal ezelőtt megkezdődött a piactéren az első pápai böllérverseny. A hagyományos disznótorok hangulatát idéző rendezvényen hat csapat vesz részt, valamennyien a hazai húsipar kiválóságai. A Gyulahús böllérei a Gyulai Hentesek Hagyományőrző Egyesületének tagjaival közösen ragadtak kést, részt vesz a rendezvényen a szigetközi Darnó Hús, a kaposvári Kométa, a Pápai Hús 1913 Kft. pedig két csapattal is képviselteti magát: a termelők és a kereskedők csapata is beszállt a versenybe. A böllérverseny „kakukktojása” a pápai Böllér Kft., amely nem húsfeldolgozásáról, hanem kiváló fűszereiről híres, de pont emiatt van esélyük a kiváló disznótoros ételek elkészítésére.
A csapatok két hasított félsertésből dolgoznak, ebből készülnek a hurkák, sütőkolbászok és pecsenyék. Jelenleg a darabolási munkák utolsó lépéseinél tartanak, kezdik a húsok darálását és ízesítését. A piactéren már most nagy az érdeklődés, sokan kíváncsiak arra, hogyan készülnek a hagyományos disznótoros ételek, amiket várhatóan déltől meg is lehet kóstolni.
A készülő finomságokat látva azt mondhatjuk, érdemes kilátogatni a rendezvényre és lemondani a mai főzésről, hiszen olyan remek ételek készülnek, amiket nem szabad kihagyni.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!